Eix Clot

Eix Clot
Clot amb Art

Joan Bueno

Joan Bueno és un dels artistes més singulars de Barcelona. Amb 90 anys sobre les seves espatlles, surt cada dia de bon matí de casa seva per recórrer els carrers de la ciutat, descobrir nous racons i per creuar-se amb la gent i observar la quotidianitat que li serveixen d'inspiració per als seus quadres que pinta in situ.

Per fer-ho, Bueno s'instal·la en qualsevol racó de Barcelona, equipat només amb una capsa de cartó que li fa de cavallet, una canya de pescar afilada amb un cúter que fa servir de pinzell i una ciutat al seu voltant que, assegura, li facilita tots els elements que necessita per crear les seves obres. Tant és així, que al llarg dels anys Bueno s'ha guanyat ser conegut com l'últim pintor de carrer de Barcelona, un sobrenom que és també el títol del documental del fotògraf Rafael Tirado sobre l'artista i el desenvolupament del seu art. El documental fa un recorregut per tota la seva vida i les seves experiències de viatjant per ciutats europees fins a arribar a Islàndia, on va viure de jove durant un temps i on va desenvolupar el seu estil de pintura ultra ràpid, que li permet crear una obra en poc més de 10-15 minuts.

Des dels anys 70, Bueno, decorador i publicista, es dedica a pintar els barris de Barcelona i a hores d'ara no és agosarat dir que des del carrer,  ha pintat la ciutat de totes les maneres possibles, esdevenint la seva obra, un dels millors testimonis artístics de prop de mig segle de vida de la nostra ciutat. Ha dibuixat les protestes estudiantils contra la sentència del procés, els establiments més emblemàtics de Barcelona, a milers de ciutadans anònims, festes, celebracions, ... i de tot ha fet una obra d'art.

Una de les seves darreres sèries, però, van molt més enllà de Barcelona i Joan Bueno la dedica a Ucraïna com a denúncia contra la guerra. I són les obres d'aquesta sèrie les que es podran veure del 26 de maig al 23 de juny als comerços de l'Eix Clot col·laboradors de la I Exposició Clot amb Art, una iniciativa singular que exposarà l'obra de Bueno als aparadors d'aquests establiments convertits durant uns dies en originals i alternatives sales d'art.

La tria de Bueno com a primer artista d’aquesta iniciativa que uneix comerç i art a l’Eix Clot no ha estat casualitat i vol ser un homenatge a aquest artista poc convencional que, al nostre parer, no ha rebut encara el reconeixement que es mereix de la ciutat.

L'11 de Juny, d'11 a 14h, Joan Bueno participarà en un acte especial per celebrar la primera edició de Clot amb Art, en la Plaça de l'Oca. L'artista pintarà una obra en directe que se sortejarà entre tots els clients dels establiments de l'Eix Clot que hagin completat el seu passaport Clot amb Art.

Podeu descobrir més sobre l'artista Joan Bueno en el següent vídeo.

Carregant...
x
X