Eix Clot

Eix Clot

Activada la línia d'ajuts de 50 milions d'euros a bars, restaurants, oci nocturn i altres serveis aturats per la Covid-19

9 de novembre de 2020

  • Divendres 6 de novembre es van publicar al DOGC les bases del nou paquet d’ajuts adreçat a bars, restaurants, centres d’estètica i bellesa, parcs infantils privats, locals d’oci nocturn i negocis situats en centre o recinte comercial, afectats per les mesures de tancament acordades per fer front a la pandèmia.
  • S’han agilitat els tràmits per demanar les subvencions, de manera que només caldrà omplir i enviar un formulari telemàtic. En els propers dies estarà obert el tràmit online.
  • Els ajuts consistiran en un pagament únic d’entre 1.500 i 9.000 euros en funció dels tipus d’activitat i del nombre de treballadors.

El Departament d’Empresa i Coneixement va publicar divendres passat les bases dels nous ajuts per a establiments comercials i de serveis afectats per tancament arran les darreres mesures sanitàries per fer front a la pandèmia de la Covid-19. Es tracta d’un paquet de 50 milions d’euros adreçat a bars, restaurants, cafeteries, centres d’estètica i bellesa, negocis situats en un centre o recinte comercial, locals d’oci nocturn i parcs infantils privats, que s’han vist obligats a suspendre l’activitat amb motiu de les restriccions de la Covid. Aquesta línia s’afegeix a la primera convocatòria d’ajuts, que el Departament va tancar el passat dijous. La convocatòria per sol·licitar aquests ajuts s'obrirà en els propers dies.

L’objectiu d’aquestes subvencions és ajudar les empreses i contribuir al manteniment dels negocis davant la disminució dràstica de facturació ocasionada pel tancament decretat. En concret, es destinen 40 milions d’euros a establiments de restauració, centres d’estètica i bellesa, i establiments comercials situats en un centre o recinte comercial. Així mateix, es dota de 10 milions d’euros la línia per a locals d’oci nocturn i parcs infantils privats que romanen tancats des de l’agost passat.

Beneficiaris

Els beneficiaris són autònoms, microempreses i pimes que prestin activitats de restauració o siguin titulars d’un centre d’estètica i bellesa, d’un parc infantil privat, o d’un establiment o local que es trobi dins d’un centre o un recinte comercial, que han estat obligats al tancament. També s’inclouen les fundacions d’inserció social de persones en risc d’exclusió dedicades a la restauració.

Així mateix, s’hi podran acollir els autònoms, microempreses i pimes dedicades a l’oci nocturn (discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle, sales de festes amb espectacle i concerts d’infància i joventut, bars musicals, karaokes i discoteques de joventut), afectats per les mesures de tancament acordades l’agost passat.

Ajuts d’entre 1.500 i 9.000 euros

La subvenció consistirà en un pagament únic a cada beneficiari. Els bars, restaurants, cafeteries, centres d’estètica i bellesa, i establiments o locals de centres o recintes comercials, rebran una aportació única de 1.500 euros.

Pel que fa a bars musicals, discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacles, sales de festes amb espectacles i concerts d’infància i joventut, discoteques de joventut i karaokes, l’ajut consistirà en una aportació única de 6.000 euros per a establiments de menys de 10 treballadors, i de 9.000 euros per a establiments de 10 o més treballadors.

Finalment, els parcs infantils privats rebran una aportació única de 6.000 euros.

Agilització del procediment administratiu

Tal i com es va fer en la primera línia d’ajuts de 40 milions d’euros per a activitats de restauració i estètica, el Departament d’Empresa i Coneixement ha activat tots els mecanismes al seu abast per agilitzar el procediment administratiu (en poc més de 4 dies s’han fet els tràmits de 3 mesos).

Les sol·licituds es presentaran de forma telemàtica mitjançant un formulari accessible des del web del CCAM, del portal Canal Empresa, o el web del Departament d’Empresa i Coneixement.

S’han introduït millores en el sistema de sol·licitud per tal que el tràmit resulti molt més ràpid: hi haurà un nou formulari de sol·licitud, en format .html, que el sol·licitant podrà omplir en línia. No l’haurà de descarregar ni tampoc adjuntar-hi cap documentació. El formulari ja portarà incorporada declaració responsable, on asseguri que compleix els requisits.

Les subvencions es donaran per ordre cronològic i només s‘admetrà una sol·licitud per beneficiari. Aquestes subvencions es poden acumular a altres subvencions o ajuts públics i/o privats, nacionals o internacionals, ja sol·licitats.

Aquests ajuts es podran demanar des de l’endemà de la publicació de la convocatòria, i fins a exhaurir el pressupost o fins el 31 de desembre de 2020.

CCAM - Generalitat de Catalunya

Els nostres socis

VegaDortaDental
Electricidad Sanjuan Romero
Pastisseria La Palma
Foto Jané
Siente
Forn Elias
Farmàcia Ana Mª Macià
Carregant...
x
X