Eix Clot

Eix Clot

Actualització dels serveis públics essencials de l’Ajuntament de Barcelona

20 de març de 2020

El tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, i la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, han fet aquest dijous en roda de premsa una actualització del funcionament dels serveis públics essencials que ha desplegat l’Ajuntament arran de la crisi sanitària de la COVID-19, prioritzant l’atenció als col·lectius més vulnerables.

També han anunciat que, degut a la situació actual, la Comissió de Govern ha acordat avui suspendre el Plenari del Consell Municipal previst pel divendres 27. La setmana que ve, l’alcaldessa, Ada Colau, es reunirà amb tots els grups municipals per analitzar com evoluciona la ciutat davant la crisi.

Els regidors han agraït de nou a la ciutadania la demostració de civisme que està donant aquests dies i l’esforç per complir el confinament i els requeriments del decret de l’estat d’alarma.

Pel que fa als indicadors dels serveis essencials:

Mobilitat i espai públic

  • Trànsit. Segueix amb una tendència a la baixa. Als accessos a la ciutat hi ha un 64% menys de vehicles; a l’interior, un 65% menys, i a les rondes, un 50%. A més, els accidents continuen en índexs molt baixos: 7 les últimes 24 hores, que contrasten amb els aproximadament 100 diaris en condicions normals.
  • Transport. Al metro la demanda ha caigut un 86%, amb una oferta del servei del 70%, i no s’han produït aglomeracions en cap franja horària. Als autobusos, la caiguda d’usuaris és del 91%, amb una oferta del 50-55%.
  • Espai públic. La Guàrdia Urbana segueix actuant a l’espai públic amb més de 1.700 agents. S’han denunciat 2.391 persones i se n’ha avisat 9.715, i s’han inspeccionat 87 locals i se n’ha avisat 583 per incompliments dels requeriments de l’estat d’alarma.

Serveis socials

  • Centres de Serveis Socials: Els 9 centres que es mantenen operatius van fer ahir un total de 360 atencions personals i 540 telefòniques.
  • El Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) per a persones víctimes de violència masclista van atendre ahir un total de 13 persones.
  • Els serveis d’Àpats a domicili, en companyia i en menjadors socials han augmentat un 30% la seva capacitat operativa i, en global, han passat de fer uns 3.700 àpats a fer-ne uns 4.800.
  • En el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) ha caigut un 30% la demanda de serveis, perquè les persones familiars s’han fet càrrec d’algunes persones usuàries. S’han començat a distribuir mascaretes per a totes les treballadores del servei i a desplegar equips específics de treballadores amb equipaments de protecció integral en cas que sigui necessari atendre alguna persona usuària amb símptomes.
  • El Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) continua operant 24 hores al dia. Ahir va fer 20 atencions presencials, 149 telefòniques i 8 atencions a domicili.
  • Radars. El projecte atén 1.600 persones grans a partir de la feina voluntària de 1.600 veïns, 1.800 comerços i més de 500 farmàcies. Davant les peticions rebudes per poder ajudar les persones usuàries s’ha dissenyat un dispositiu per encoratjar aquestes mostres de solidaritat.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Kiley Joiers
Autòctons
Hotel Catalonia Albeniz
Escola Taller Novart
Gran Ruca
Mora Hogar
Farmàcia Egea - Thomas
Carregant...
x
X