Eix Clot

Eix Clot

Ampliació de l’horari d’obertura de les platges fins a les 23.00 hores per passejar i fer esport

26 de maig de 2020

A partir d’avui les platges s’obren de 20.00 a 23.00 hores perquè les persones d’entre 14 i 69 anys hi puguin passejar o fer esport. Aquesta ampliació horària permetrà esponjar l’afluència de persones que en feien ús a primera hora del matí. Cal respectar els diferents usos i horaris, i encara no s’hi permet prendre el sol ni el bany recreatiu. A més, les guinguetes ja poden obrir amb un màxim de 30 taules per establiment, habilitant l’espai necessari amb tarimes i passeres per garantir la distància de seguretat; se’ls retornarà el 100% de les taxes pels dies que no han pogut obrir i se’ls rebaixarà el 75% de la taxa de la temporada. Els parcs i punts verds de la ciutat també amplien l’horari en aquesta nova fase de desescalada.

Els usos i horaris de les platges són els següents:

  • De 6.00 a 10.00 hores i de 20.00 a 23.00 hores: franja esportiva i de passeig per a les persones d’entre 14 i 69 anys. Es permet la pràctica d’esport en grups de fins a deu persones, tant a la sorra com a l’aigua. Les zones esportives a l’aire lliure continuen tancades.
  • De 10.00 a 12.00 hores i de 19.00 a 20.00 hores: franja de passeig per a les persones més grans de 70 anys que visquin en un radi d’1 quilòmetre.
  • De 12.00 a 19.00 hores: franja de passeig per als infants, acompanyats d’adults, que visquin en un radi d’1 quilòmetre. Les zones de jocs infantils continuen tancades i no se’n permet l’ús.

També comencen els treballs de moviment de la sorra per condicionar les platges. Les primeres zones en què es treballa són la platja de la Mar Bella, on cal protegir la zona de la duna que va quedar malmesa pel temporal Gloria, i la platja de Llevant, per fer els preparatius per instal·lar-hi la platja de gossos quan les condicions sanitàries ho permetin.

Parcs

Els parcs de la ciutat també han ampliat l’horari. Des d’avui, 22 parcs avancen l’hora d’obertura de les deu a les vuit del matí. A més, seguint la normativa de la fase 1, s’hi permet l’estada en grups de fins a deu persones, mantenint la distància de seguretat de 2 metres i utilitzant la mascareta.

Recollida de residus i serveis de neteja al cent per cent

Els punts verds recuperen l’activitat també en horari de tarda i adapten els horaris per condicionar i netejar els espais:

  • Punts verds de barri: de dilluns a dissabte, de 9.00 a 14.00 hores i de 16.30 a 19.00 hores.
  • Punts verds de zona: de dilluns a divendres, de 8.30 a 18.00 hores, i dissabte i diumenge, de 9.15 a 12.45 hores.
  • Punts verds mòbils: de dilluns a dissabte, de 8.30 a 14.00 hores i de 16.30 a 19.15 hores.

Tots els usuaris dels punts verds de barri i mòbils han d’accedir-hi individualment, mantenint la distància de seguretat i utilitzant la mascareta. Als punts verds de zona, a més de mantenir una distància mínima de 2 metres i utilitzar la mascareta, l’aforament es limita a cinc persones.

En la fase 1, amb l’ampliació dels usos de la via pública i les activitats permeses, s’han reprès el cent per cent dels serveis de neteja municipals amb la freqüència habitual.

Els serveis específics que es van posar en marxa en el marc de l’emergència sanitària per la covid-19 es mantindran actius: desinfecció dels entorns sensibles, com mercats, supermercats, hospitals, centres sanitaris i farmàcies, i de contenidors.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Mora Hogar
Prison Experience
Pastisseria La Palma
Foto Jané
Bambino
Mercadona
Pastisseria Gual
Carregant...
x
X