Eix Clot

Eix Clot

Aprovat el primer tram de la línia d'avals per a garantir la liquiditat d'autònoms i empreses

25 de març de 2020

El Consell de Ministres ha aprovat les condicions per posar en marxa, amb 20.000 milions d'euros, el primer tram de la línia d'avals a empreses, pimes i autònoms que forma part del paquet de mesures extraordinàries aprovat dimarts passat.

El Govern dóna així compliment a l'compromís amb les empreses, especialment amb els treballadors autònoms i les pimes, de posar en marxa les mesures necessàries per garantir la seva liquiditat i preservar l'activitat productiva i l'ocupació.

Amb aquest objectiu, la Línia d'Avals garantirà els nous préstecs i les renovacions concedides per entitats financeres a empreses i autònoms per atendre les necessitats de finançament derivades, entre d'altres, de pagaments de salaris, factures, necessitat de circulant o altres necessitats de liquiditat, incloent-hi les derivades de venciments d'obligacions financeres o tributàries.

Aquesta línia serà gestionada per l'Institut de Crèdit Oficial, en col·laboració amb les entitats financeres.

Montero ha assegurat que l'objectiu de la mesura és ajudar el teixit productiu a resistir els efectes negatius de la crisi sanitària, permetent atendre necessitats de finançament derivades, entre d'altres, del pagament de salaris, factures i venciments d'obligacions financeres o tributàries.

Característiques de la Línia d'Avals

La Línia d'Avals es va aprovar amb una dotació de fins a 100.000 milions d'euros. El primer tram activat en l'acord d'avui té un import de 20.000 milions d'euros, dels quals el 50% es reservarà per garantir préstecs d'autònoms i pimes.

Podran sol·licitar aquests avals les empreses i autònoms afectats pels efectes econòmics del COVID-19, sempre que els sol·licitants no estiguessin en situació de morositat a 31 de desembre de 2019 i en procediment concursal a 17 de març de 2020. Els avals tindran caràcter retroactiu i podran sol·licitar-se per a les operacions formalitzades amb posterioritat a l'entrada en vigor de el Reial decret llei 8/2020, que es va produir el passat dia 18 de març.

L'aval garantirà el 80% dels nous préstecs i renovacions d'operacions sol·licitades per autònoms i pimes. Per a la resta d'empreses, l'aval cobrirà el 70% del préstec nou concedit i el 60 de les renovacions.

L'aval emès tindrà una vigència igual a el termini de l'préstec concedit, amb un termini màxim de cinc anys. El cost de l'aval, d'entre 20 i 120 punts bàsics, serà assumit per les entitats financeres.
Les empreses i autònoms interessats podran sol·licitar la garantia per a les seves operacions fins al 30 de setembre de 2020. Per a això, hauran de dirigir-se a les entitats financeres amb les que l'ICO hagi subscrit els corresponents acords de col·laboració.

Les entitats financeres es comprometen a mantenir els costos dels nous préstecs i de les renovacions que es beneficiïn d'aquests avals en línia amb els costos aplicats abans de l'inici de la crisi del COVID-19.

També assumeixen el compromís de mantenir, al menys fins el 30 de setembre de 2020, els límits de les línies de circulant concedides a tots els clients i, en particular, a aquells clients els préstecs siguin avalats.

Govern d'Espanya

Els nostres socis

Hotel Catalonia Atenas
Farmàcia Ana Mª Macià
Espai Feilen Meishûkan
Escuela Ballet David Campos
Distrito 655
Mogadealer, S.L.
Ortopedia Clot
Carregant...
x
X