Eix Clot

Eix Clot

Comença el pagament de les subvencions a les persones treballadores en règim d’autònoms

26 de juny de 2020

En un mes, des de l’inici de la convocatòria, s’han rebut 16.000 sol·licituds que opten a aquest ajut de 300 euros.

Els tres sectors d’activitat amb més peticions per a aquesta subvenció són: Hostaleria-turisme-oci (20%), Comerç (18%) i Transport-logística-distribució (13%).

El nombre de sol·licituds a data d’avui implica una assignació de més de 4 milions i mig d’euros; una xifra que representa el 95% de la dotació total.

L’Ajuntament de Barcelona inicia avui el pagament de l’ajut municipal Autòno+ per a les persones treballadores en règim d’autònoms. En un mes després de l’obertura de la convocatòria, les persones sol·licitants de la subvenció comencen a rebre l’ingrés d’un pagament únic de 300 euros per poder afrontar les dificultats econòmiques derivades de la crisi de la Covid-19. Fins ara, el conjunt de sol·licituds rebudes suposen un atorgament de més de 4 milions i mig d’euros a 16.000 professionals, una xifra que representa el 95% de la dotació total del programa, 5 milions d’euros.

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha destacat que “volem reduir al màxim l’impacte del què representa aquesta crisi en l’activitat econòmica de la ciutat. Els autònoms són, ja des d’abans d’aquesta crisi, un motor essencial per la ciutat, creant llocs de treball i impulsant sectors estratègics, però alhora també són un dels col·lectius que més dificultats poden tenir davant la situació que estem vivint”.

Jaume Collboni ha remarcat que “gràcies a aquesta mesura, hem aconseguit que un gran nombre d’autònoms i autònomes percebin la totalitat de la base de cotització mínima, sumant l’ajut del govern central amb el què hem impulsat des del Govern Municipal. A més, aquesta és la subvenció a autònoms més gran que mai haguem fet, tant en dotació econòmica, cinc milions d’euros, com pel que fa al nombre total de beneficiaris. Des de l’Ajuntament, hem agilitzat tots els processos perquè els cobraments siguin ràpids i àgils, tenint en compte l’escenari actual”.

L’objectiu de la mesura, que manté la convocatòria de sol·licituds fins el 30 de setembre al web www.barcelonactiva.cat/autonomes, és reduir l’impacte viscut durant l’estat d’alarma, a través d’un complement que garanteix la base de cotització mínima a Barcelona. L’assignació dels ajuts, un cop comprovat el compliment dels requisits, s’està realitzant per ordre de presentació i s’adjudiquen mentre hi hagi partida pressupostària.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Hangar 05 Producciones Artísticas
Romeo Abogados
Sonisord
BONA NIT
A ruta gallega
Espai Feilen Meishûkan
Floristería Jovi
Carregant...
x
X