Eix Clot

Eix Clot

#ComerçÉsVida: la veu dels comerciants de Barcelona, en un nou vídeo

23 d'agost de 2021

T'imagines com serien els carrers de Barcelona si no hi hagués botigues? Els comerços de Barcelona fan dels barris espais cohesionats, segurs, vius i diversos. Després dels efectes de la Covid-19, els comerciants de la ciutat comparteixen anècdotes, sentiments i sensacions en un nou vídeo de la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l'Ajuntament de Barcelona. Encara no l'has vist?

En la peça audiovisual, comerciants de la ciutat expliquen com van obrir el seu negoci; què els fa somriure en el seu dia a dia; què és el més complicat d’estar darrere el taulell i com s’ho fan per arribar a la clientela també al món digital. Els protagonistes són Jaume Doncos, propietari de la botiga de música i de partitures Casa Beethoven; Núria Raja, propietària de la papereria Raima; Jordi Tena, propietari de les xarcuteries J. Tena; Carlota Freixenet, sòcia de la llibreria La Carbonera; Emma Frigola, propietària de la botiga de roba i complements Santa Antònia, i Annie Yang, propietària de la parafarmàcia Bonas. Ja pots veure el vídeo complet aquí.

Un comerç que dona vida

“La vida d’un barri depèn del seu veïnat, però també del seu teixit comercial: sense un d’aquests dos elements, l’altre no tindria sentit”, explica al vídeo Jordi Tena, propietari de les xarcuteries J. Tena. Durant la pandèmia, les restriccions i les mesures per evitar la propagació de la Covid-19 van fer que molts comerços haguessin de fer grans esforços per seguir endavant. “La clientela, però, s’ha bolcat a comprar al comerç de barri i els estaré sempre molt agraïda”, relat Emma Frigola, propietària de la botiga de roba i complements Santa Antònia, al barri de Sant Antoni.

Precisament, és el contacte amb els clients i l’atenció personalitzada de qualitat allò que fa únic el comerç de proximitat. “Més enllà de vendre articles, sempre escoltem el client, hi parlem i ens hi apropem emocionalment -apunta Jaume Doncos, propietari de la mítica botiga de música i partitures Casa Beethoven-. Anem més enllà del negoci i, fer-ho, ens omple de felicitat”, afegeix. A Raima, una de les papereries amb més renom de la ciutat, hi coincideixen. “Quan la clientela entra a la botiga, poden fer-ho amb l’estat d’ànim que vulguin, però quan en surten, volem que ho facin amb un somriure als llavis: si no parlem amb ells, és impossible donar un bon servei”, apunta Núria Raja, propietària de l’establiment.

Durant la pandèmia, però, també s’han accelerat canvis en els hàbits de consum de la ciutadania, que cada vegada mira més el món digital, també a l’hora d’anar a comprar. “Comprar per Internet és còmode, però forma part d’un altre model de ciutat -opina al vídeo el xarcuter Jordi Tena-. Si això va a més, potser podríem acabar vivint en ciutats sense botigues físiques“, es lamenta. Emma Frigola, de la botiga de roba Santa Antònia, hi afegeix un matís. “Comprar per Internet enriqueix, però el tracte que reps en una botiga física no es pot experimentar al món digital”, assegura. Per la seva banda, a la parafarmàcia Bonas, veuen les xarxes com un gran aliat a l’hora d’atreure clients al seu establiment. “Ens diuen la parafarmàcia influencer -admet entre somriures Annie Yang, la propietària de la botiga-. Gravem vídeos dels productes, expliquem com fer-los servir, anunciem quan ens arriben els nous productes…”, exemplifica.

Amb aquest vídeo, la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona vol agrair els esforços del teixit comercial de la ciutat, que treballen cada dia per aixecar la persiana i fer de Barcelona una ciutat plena de vida.

Més informació

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Farmàcia Basté
Xarcuteries Bosch
Mercat del Clot
La Clote
Beauty Secrets
Escuela Ballet David Campos
La Margui
Carregant...
x
X