Eix Clot

Eix Clot

Educació i Formació Professional i les comunitats autònomes acorden mantenir la durada de el curs escolar fins al juny

16 d'abril de 2020

Així s'ha decidit en la Conferència Sectorial d'Educació celebrada per videoconferència i presidida per la ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, i en què han participat el secretari d'Estat d'Educació, Alejandro Tiana; la secretària general de Formació Professional, Clara Sanz, el subsecretari de l'MEFP, Fernando Gurrea, i els consellers d'Educació de totes les comunitats autònomes.

"El Ministeri d'Educació i Formació Professional reconeix i agraeix l'enorme esforç que estan realitzant els alumnes i les alumnes, les famílies i els professors. Cap estudiant va perdre el curs per aquesta situació excepcional. El nostre principal objectiu és tenir cura de les persones i cap a elles es dirigeixen les decisions que hem pres", ha assegurat la ministra Isabel Celaá.

El MEFP i les comunitats autònomes han acordat que, perquè els estudiants no perdin el curs i puguin continuar avançant en la seva formació, tenint en compte de manera especial la situació dels més vulnerables, l'avaluació serà contínua, la promoció de curs serà la norma general i la titulació ha de ser la pràctica habitual per a aquells alumnes que finalitzen 4t d'ESO o 2n de Batxillerat i FP. Una decisió que, en tot cas, serà presa pel claustre de professors en el seu conjunt.

Aquest tercer trimestre que acaba de començar s'aprofitarà per a la recuperació, el repàs i el reforç amb activitats globalitzadores i interdisciplinàries i degudament tutoritzades. L'activitat se centrarà en els aprenentatges i competències imprescindibles evitant sobrecarregar a l'alumnat. En el cas que es mantingui la formació a distància, es mobilitzaran els recursos i mitjans de suport necessaris perquè el professorat desenvolupi la seva tasca en les millors condicions possibles.

A més, durant aquest període, les administracions i centres educatius faran un especial esforç per identificar l'alumnat que no està connectat i prepararan plans específics de recuperació de l'enllaç escolar i de reforç que els ajudin a reincorporar-se a l'activitat educativa tan aviat com sigui possible.

Un cop finalitzat el curs, durant l'estiu, les administracions organitzaran o donaran suport a la realització d'activitats de reforç voluntàries combinades amb activitats lúdiques, comptant amb el concurs de l'voluntariat i en contacte amb els centres educatius i els seus docents.

De cara a el proper curs, el MEFP i les comunitats autònomes han acordat que les administracions educatives, els centres i el professorat organitzaran plans de recuperació i adaptació de l'currículum i de les activitats educatives, que permetin avançar a tot l'alumnat i especialment dels més endarrerits.

Tal com es va acordar en l'anterior conferència sectorial, celebrada a finals de març, la EVAU / EBAU se celebrarà entre el 22 de juny i el 10 de juliol a convocatòria ordinària i abans de l'10 de setembre a convocatòria extraordinària, sempre que l'evolució de la pandèmia ho permeti.

La Moncloa

Els nostres socis

A ruta gallega
Hotel Catalonia Sagrada Família
Mercat del Clot
Wings Barcelona
Òptica Tutusaus
Principelsa
Birra 08
Carregant...
x
X