Eix Clot

Eix Clot

El Bicing reprèn la seva activitat

23 d'abril de 2020

A partir de demà, els usuaris i usuàries podran desplaçar-se en Bicing per la ciutat, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries.

En la represa es posen en funcionament 57 noves estacions, que s’incorporen a la xarxa per oferir major cobertura territorial i millorar el servei a l’usuari. Aquest 2020 es completaran les 97 noves estacions previstes a l’ampliació del Bicing.

El perllongament de l’abonament de tots els usuaris es manté fins que finalitzi l’Estat d’Alarma, que no perdran cap dia.

A partir de demà, a les 6.00 hores, el servei Bicing reprèn la seva activitat i tots els usuaris i usuàries podran tornar a utilitzar-lo per a desplaçar-se per la ciutat. Tenint en compte que l’Estat d’Alarma continua vigent, caldrà seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries per a fer un bon ús del servei. La tornada parcial al treball de sectors no essencials fa que sigui important que es pugui utilitzar de nou el Bicing, una vegada la ciutadania ja disposa de mesures de protecció personal.

L’Agència de Salut Pública de Barcelona ha marcat unes mesures sanitàries que cal tenir en compte a l’hora de fer ús del servei:

  • Rentar-se bé les mans, amb gel hidroalcohòlic o amb aigua i sabó, abans i després de cada trajecte, per evitar un hipotètic contagi indirecte.
  • Fer servir mascareta.
  • Utilitzar guants, que caldrà llençar un cop es deixi la bicicleta.

Tot i així, no es podrà utilitzar el Bicing si fa menys de 14 dies que s’ha obtingut un diagnòstic positiu en COVID-19, si encara es manté algun símptoma o si s’ha estat en contacte amb alguna persona diagnosticada.

Cal tenir en compte altres recomanacions, com ara mantenir 2 metres de distància amb els altres ciclistes, procurar evitar l’ús de carrils bidireccionals i zones de vianants, evitar tocar-se la cara durant el trajecte i tapar-se la boca amb l’avantbraç a l’esternudar o tossir. A més, és convenient utilitzar l’app del Bicing per retirar i ancorar bicicletes directament des del telèfon mòbil.

Els abonaments es perllongaran pel temps equivalent des de la suspensió del servei a la finalització de l’Estat d’Alarma, el que significa que els usuaris no perdran cap dia de servei.

S’han pres també diferents mesures per tal de protegir al personal que, una vegada comenci el servei, treballarà per tal que la ciutadania pugui utilitzar-lo. En aquest sentit, pel que fa a la logística i al manteniment, tot el personal disposarà d’equips de protecció individuals (EPIs) amb guants i mascaretes FPP2, i s’assegurarà la distància de seguretat entre els treballadors i treballadores, a més de procedir a la desinfecció de les eines, dels espais de treball i de les bicicletes que arriben del carrer.

Amb la represa del servei es posaran en funcionament 57 noves estacions, algunes d’elles arribaran a barris que fins ara no disposaven del servei, com són la Marina del Prat Vermell, Trinitat Nova, Canyelles i la Vall d’Hebron. Està previst al llarg 2020 s’incorporin a la xarxa un total de 97 estacions noves, per oferir major cobertura territorial i millorar el servei que rep l’usuari.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Prison Experience
DE AGNÈS
Hotel Catalonia Sagrada Família
Forn Elias
Melosa
Distrito 655
Creps Clot
Carregant...
x
X