Eix Clot

Eix Clot

El BOE publica el preu màxim de venda al públic de les màscares quirúrgiques i els gels i les solucions hidroalcohòliques

24 d'abril de 2020

A partir d'avui, els ciutadans podran accedir en condicions econòmiques no abusives a aquests productes sanitaris de protecció de la salut. Les màscares quirúrgiques tindran un PVP màxim de 0,96 euros i els gels i les solucions hidroalcohòliques, depenent de la quantitat que s'adquireixi, costaran entre 0,015 euros i 0,021 euros per mil·lilitre.

El BOE ha publicat una Resolució impulsada pel Ministeri de Sanitat que fixa l'import màxim de venda al públic de les màscares quirúrgiques i els gels i solucions hidroalcohòliques perquè els ciutadans puguin accedir en condicions econòmiques no abusives a aquests productes sanitaris de protecció de la salut.

A partir d'avui, les màscares quirúrgiques tindran un PVP màxim de 0,96 euros. Per part seva, el preu dels gels i les solucions hidroalcohòliques autoritzades temporalment per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) dependrà dels mil·lilitres que s'adquireixin.

Si es compra un envàs de fins a 150 ml., tindrà un cost de 0,021 €/ml; de 150 ml. fins a 300 ml., 0,018 €/ml; i si s'adquireix una quantitat de 300 ml. fins a 1.000 ml., costarà 0,015 €/ml. Es tracta de preus amb IVA inclòs o, en el seu cas, l'impost de recàrrec equivalent corresponent.

Segons publica la Resolució de 22 d'abril de 2020, el PVP màxim de les màscares higièniques i els antisèptics de pell sana autoritzats per l'AEMPS es determinarà en la pròxima reunió de la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments (CIPM), òrgan col·legiat del Ministeri de Sanitat del qual formen part diversos ministeris i les comunitats autònomes, "a fi d'obtenir major informació sobre els costos de fabricació".

Aquesta Comissió ja va determinar els preus que es publiquen avui, en una reunió telemàtica en sessió extraordinària dimarts passat. Així ho establia l'Ordre SND/354/2020 que va publicar el BOE diumenge passat, per la qual s'estableixen mesures excepcionals per a garantir l'accés de la població als productes d'ús recomanats com a mesures higièniques per a la prevenció de contagis per la COVID-19.

La Moncloa

Els nostres socis

Kiley Joiers
Cronologic
Electrodomèstics Peinado
Fit&Dance School Kalalú
Món Estetic
Melosa
Armand Òptics
Carregant...
x
X