Eix Clot

Eix Clot

El Govern obre la convocatòria d'ajuts al pagament del lloguer per al 2020

29 de maig de 2020

El Govern de la Generalitat, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, de la Secretari de l’Agenda Urbana i Territori del Departament de Territori i Sostenibilitat, ha obert la convocatòria ordinària d’ajuts al pagament del lloguer per a aquest any 2020, en ple context de crisi sanitària provocada pel coronavirus.

La voluntat del Govern és continuar donant resposta a les famílies que necessiten els ajuts per poder seguir vivint en el seu habitatge de manera habitual i continuada. La línia d’ajuts que s’ha publicat aquest dimecres està pensada per a les persones que no es troben en situació de vulnerabilitat imminent, però que s’hi podrien veure abocades si no compten amb una ajuda.

Per a aquesta convocatòria, es preveu un pressupost inicial de 20 milions d’euros, ampliables. L’any 2019, dels ajuts se’n van beneficiar 52.073 famílies d’arreu del territori. 

Fins a 200 euros al mes per habitatge

La subvenció de l’agència es concedeix per un import anual màxim de 2.400 euros, és a dir, de 200 euros mensuals com a màxim, i s’ajusta en funció de l’esforç que suposa per a la unitat familiar el pagament del lloguer. Així, la subvenció pot ser del 20% de l’import de la renda de lloguer anual quan l’esforç per pagar el lloguer sigui igual o inferior al 30% dels ingressos de la unitat de convivència; del 30% de l’import de la renda quan aquest esforç sigui superior al 30% i inferior al 40%, i del 40% si és igual o superior al 40% dels ingressos. 

Pel que fa als requisits sobre el preu del lloguer, el límit mensual per als habitatges de la demarcació de Barcelona és de  750 euros mensuals; a Girona  i a Tarragona és de 500; de 450 a la demarcació de Lleida, i de 350 a les Terres de l’Ebre.

El requisit d’ingressos de la unitat de convivència ve marcat per l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) i s’estableix en funció de les persones que viuen en el mateix domicili. Així, el límit màxim d’ingressos és d’1,41 vegades l’IRSC en el cas d’una persona adulta, i s’hi afegeix 0,47 vegades l’IRSC per cada persona addicional.

Les sol·licituds es poden presentar fins al 3 de juliol. Els models dels impresos normalitzats de les sol·licituds es poden obtenir telemàticament  i s’hi poden acollir totes les persones titulars d’un contracte d’arrendament i que compleixin els requisits establerts.

Suport a més de 60.200 famílies el 2019 

A banda d’aquests ajuts ordinaris, la Generalitat compta amb altres línies de prestacions urgents al lloguer per a persones en risc d’exclusió residencial i també amb ajuts per a sectors específics, com ara els usuaris del parc públic d’habitatge.

Així, per exemple, l’any 2019 la línia d’ajuts urgents va arribar a 1.737 famílies, i també es va donar suport a altres 6.392 famílies residents en habitatges gestionats per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. 

D'aquesta manera, sumant els ajuts ordinaris, els urgents ​i els destinats a residents del parc públic de la Generalitat, el 2019 es va ajudar a 60.202 famílies.

Generalitat de Catalunya

Els nostres socis

Farmàcia Egea - Thomas
Siente
El Jardinet del Clot
Hotel Catalonia Albeniz
Romeo Abogados
Mora Hogar
La Casa Agency
Carregant...
x
X