Eix Clot

Eix Clot

El Govern reforša els ajuts per a persones aut˛nomes i les afectades per un ERTO

12 de maig de 2021

El Govern ha aprovat crear un Programa temporal per reforçar i donar suport en la gestió d’ajuts a persones treballadores autònomes i aquelles afectades per un ERTO. Concretament, s’incorporaran a aquest programa 24 efectius repartits entre el Servei d’Ocupació Pública de Catalunya (SOC), la Direcció General de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral i el Consorci de Formació Contínua de Catalunya.

Aquest Programa s’emmarca en l’acord que va prendre el Govern el gener d’aquest any a través del qual establia un fons de 618 milions d’euros per finançar un nou pla d'ajuts que donés suport als col·lectius més afectats per la Covid-19 durant aquest primer trimestre de l'any. En aquest fons s’hi integrava un pla d’ajudes adreçades a complementar els ERTO d’aquelles persones amb un ingrés inferior al salari mínim català i ajustat al temps de la situació d’ERTO.

Per tant, l’acord adoptat avui proposa crear un programa que permeti disposar de personal suficient per garantir la implementació i gestió d’aquests ajuts complementaris als ERTO per a aquelles persones treballadores en aquesta situació amb ingressos inferiors al salari mínim català; el manteniment i millora, si escau, dels ajuts a les persones treballadores autònomes, i activar l’orientació i formació acreditable i complementària, per tal d’adquirir competències que permetin que les persones treballadores s’adaptin a l’àmbit professional actual.

Generalitat de Catalunya

Els nostres socis

ElectrodomŔstics Peinado
BONA NIT
Electricidad Sanjuan Romero
Principelsa
FarmÓcia Egea - Thomas
Distrito 655
La Casa Agency
Carregant...
x
X