Eix Clot

Eix Clot

Fase 3: flexibilització de la mobilitat, més serveis i noves mesures per al comerç i la restauració

19 de juny de 2020

Dijous, 18 de juny, hem avançat a la fase 3 de desconfinament amb la posada en marxa de noves mesures, que permetran les trobades en grups de fins a 20 persones, l’ampliació dels aforaments en comerços i locals de restauració o la flexibilització de la mobilitat general entre regions sanitàries que també estiguin en fase 3, sense sortir de la comunitat autònoma.

L’entrada en vigor de la fase 3 de desconfinament a la regió sanitària de Barcelona suposa l’activació de mesures per ampliar la capacitat de mobilitat de la població, eliminar les franges horàries per grups d’edat i impulsar l’activitat comercial i restauradora a la ciutat, mantenint les recomanacions sanitàries pel que fa a l’ús de la mascareta, la distància de seguretat i la higiene de mans.

Trobades i passejos

A partir de dijous s’amplia la capacitat de les reunions socials, que podran ser en grups de fins a 20 persones, i es pot sortir a passejar o a fer esport en qualsevol franja horària. Tot i això, es mantenen les recomanacions respecte a la distància de seguretat i l’ús de la mascareta.

Per incentivar la mobilitat sostenible, es continuen impulsant mesures per facilitar els desplaçaments a peu i en bicicleta, amb carrers reservats per a vianants, corredors bici i l’obertura de grans eixos per caminar durant els caps de setmana i els festius.

A partir del 19 de juny, les àrees de joc infantil s’obriran perquè hi juguin els infants, i es recomana mantenir la distància de seguretat, usar mascareta quan les condicions ho requereixin i un rentat de mans freqüent.

Platges i parcs

Les platges continuen obertes i amb mesures de prevenció:

 • És recomanable consultar l’estat d’ocupació de les platges abans de desplaçar-s’hi.
 • Cal respectar els punts d’accés a les platges.
 • Es duran a terme controls per respectar l’aforament.
 • El servei de socorrisme està operatiu de 10.30 a 19.30 hores.
 •  La platja de gossos està oberta.

També es permet anar a qualsevol parc i jardí de la ciutat per passejar o fer esport, respectant les mesures de distanciament i en grups d’un màxim de 20 persones.

Mobilitat general

Amb l’activació de la fase 3 de desconfinament, s’autoritzen els desplaçaments a altres regions sanitàries que estiguin en la mateixa fase, sempre que es trobin en la mateixa comunitat autònoma.

Restauració

Els bars i restaurants de la ciutat incorporen noves mesures, com l’habilitació de les barres per al consum dels clients. També s’amplia l’aforament a l’interior dels locals fins al 50%, així com a les terrasses, fins al 75%. A més, continuen les restriccions respecte a l’autoservei, que ha de garantir les monodosis i els plats individuals. També es mantenen les recomanacions sanitàries respecte al distanciament social i l’ús de la mascareta, i es recomana reservar.

Com a novetat, en la fase 3 de desconfinament es permet l’obertura de bars nocturns i discoteques, amb un terç de l’aforament habitual i sense l’ús de les pistes de ball, on es podran posar taules.

Comerç

Els comerços de la ciutat també augmenten l’aforament fins a un 50% de la capacitat i hauran de garantir la distància de seguretat, l’ús de la mascareta i la resta de recomanacions sanitàries. També es mantenen els punts de recollida de comandes i l’horari preferent per a persones de més de 65 anys.

Els mercats a l’aire lliure també amplien el nombre de parades fins a un 50% del total.

Pel que fa als centres comercials, els aforaments màxims permesos s’amplien fins al 50% dins de l’establiment i fins al 40% a les zones comunes. També s’habilita l’ús de les àrees de descans i els espais recreatius.

Vetlles

S’autoritza l’assistència de fins a 50 persones en vetlles a l’aire lliure i fins a 25 persones en espais tancats. En el cas d’enterraments i comiats amb incineració, hi poden assistir fins a 50 persones.

Esport

De manera progressiva i controlada, algunes instal·lacions esportives municipals obren les portes amb limitacions de públic, sense fer ús dels vestidors i només per a activitats sense contacte. Es permet l’activitat als gimnasos amb un màxim del 50% de l’aforament, i també s’autoritzen les classes dirigides.

També s’autoritzen els partits no professionals amb un terç de l’aforament i l’entrenament mitjà en lligues no professionals.

A més, a partir del 22 de juny s’iniciarà el procés de reobertura progressiva de les 108 instal·lacions esportives municipals que encara estaven tancades, amb les mesures de seguretat i prevenció corresponents. Per ara, es poden utilitzar alguns parcs esportius urbans i instal·lacions específiques a l’aire lliure. Trobareu més informació sobre les instal·lacions obertes aquí.

Serveis municipals

Durant aquesta setmana, i amb l’activació de la fase 3 de desconfinament, també tornen a l’activitat diversos serveis i equipaments municipals, molts dels quals han mantingut l’atenció telemàtica durant el confinament.

 • Serveis antimasclistes: s’han posat en funcionament dos punts d’informació i atenció a les dones (PIAD), el de Gràcia i el d’Horta-Guinardó, que s’afegeixen als de Ciutat Vella, l’Eixample i Sants-Montjuïc. En tots cinc cal demanar cita prèvia per accedir al servei d’atenció presencial. Informeu-vos de tots els serveis municipals adreçats a dones.
 • Centre LGTBI: l’equipament ha tornat a l’activitat presencial aquesta setmana, amb horaris especials i cita prèvia. Més informació.
 • Centres cívics: aquesta setmana han tornat a obrir 26 centres cívics i 2 centres culturals, que ja han començat a informar sobre les activitats que duran a terme en les properes setmanes. A partir del 22 de juny s’hi afegiran vint centres més, amb els quals s’arribarà al 80% dels equipaments oberts.
 • Casals de barri: després d’uns mesos d’activitat telemàtica, els casals de barri del Raval, La Vinya i l’Ateneu El Poblet tornen a la modalitat presencial de manera progressiva.
 • Serveis socials: durant la fase 3 de desconfinament continuen oferint atenció presencial amb cita prèvia i atenció d’urgència vint centres de serveis socials. A partir del 22 de juny, tots els centres de serveis socials tornaran a l’activitat, excepte sis equipaments, que per ara no poden garantir les mesures de distanciament (CSS Dreta, CSS Coll, CSS Parc Vila Olímpica, CSS Sant Gervasi, CSS Sagrada Família i CSS Gòtic).
 • Centre d’Acollida d’Animals de Companyia (CAAB): el servei amb atenció presencial s’ha reactivat amb cita prèvia i un límit del 30% de l’aforament.

Trobareu tota la informació sobre les mesures de desconfinament i sobre serveis i equipaments municipals en actiu aquí.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

En Clave de Soul
La Casa Agency
Camí de Salut
Electrodomèstics Peinado
FARMÀCIA PLANA MENDO C.B.
Xarcuteries Bosch
Espai Feilen Meishûkan
Carregant...
x
X