Eix Clot

Eix Clot

Front comú de Polítiques Digitals i agents empresarials per accelerar la digitalització dels negocis de pimes i autònoms

8 de maig de 2020

  • Entre els serveis oferts, destaquen la creació sense cost de botigues online, ajuda per promocionar-ne els productes a Internet, una eina gratuïta durant sis mesos per fer videoconferències i informació d’ajuts per digitalitzar les empreses.
  • La iniciativa respon a la necessitat i l’oportunitat d’afrontar la digitalització de les empreses per protegir-les de l'impacte econòmic de la Covid-19 i com a garantia de futur per a la nova economia digital.
  • El projecte s’afegeix a la iniciativa ‘L’oficina des de casa’, el banc d’eines digitals que el Govern va posar en marxa en col·laboració amb el sector TIC per minimitzar l’aturada de l’activitat arran del confinament.

El teixit empresarial català, en especial pimes i autònoms, compta des d’avui amb una nova eina per accelerar la digitalització dels seus negocis i reactivar així la seva activitat econòmica, molt afectada per la paralització que ha comportat l’esforç per frenar l’expansió de la pandèmia de la Covid-19. Es tracta de la iniciativa ‘Dona la volta al teu negoci’, un projecte conjunt del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, Cambra de Comerç de Barcelona, Pimec i Foment del Treball que posa a disposició de les pimes i autònoms de Catalunya assessorament i formació gratuïts, així com el suport tecnològic i comercial necessaris per posar en marxa ràpidament els seus negocis online.

En aquest sentit, destaquen els serveis oferts en l’àmbit de l’e-commerce, que van des de la creació gratuïta del web o la botiga online a l’ajuda per trobar els millors canals, eines i estratègies per promocionar el negoci a les xarxes, així com altres eines i serveis com ara una eina gratuïta durant 6 mesos per fer videoconferències (Google Meet) i 30 GB d’emmagatzematge a Drive. A més, es facilita l’accés a informació d’ajuts, subvencions i línies de finançament per digitalitzar les empreses. 

Activada al web del Departament de Polítiques Digitals com a landing page, la iniciativa ‘Dona la volta al teu negoci’ permet a qualsevol empresa de Catalunya, tant si és sòcia com si no de les entitats promotores, accedir als següents serveis:

  • Assessorament gratuït: un consultor TIC resoldrà tots els dubtes de l’empresa o autònom i l’orientarà a trobar la millor estratègia per al seu projecte.
  • Solucions tecnològiques: la pime o autònom tindrà accés a eines digitals per al seu negoci, com ara la creació gratuïta del web o la botiga online i eines gratuïtes de teletreball i treball col·laboratiu a distància.
  • Promoció a Internet: ajuda per trobar els millors canals i estratègies per promocionar el negoci a les xarxes i arribar als clients, amb accés a auditories de màrqueting digital gratuïtes i a eines de promoció online i xarxes socials.
  • Formació en línia: oferta de diferents formats i continguts de formació en línia gratuïta relacionats amb vendes online i transformació digital.

La digitalització, necessitat de present i oportunitat de futur

La necessitat i l’oportunitat d’afrontar i accelerar la digitalització del teixit empresarial català va ser la conclusió unànime a què es va arribar a la trobada telemàtica que el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i el secretari d'Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, van mantenir el mes de març amb les patronals i associacions empresarials de Catalunya per abordar les necessitats del teixit econòmic i productiu per superar l’aturada de l’activitat econòmica amb a l’ús d’eines tecnològiques.

A la trobada es va constatar que moltes empreses encara no disposen de plans de transformació digital i que, per tant, tenen més dificultats per afrontar la paralització de l’activitat econòmica, que ha afectat especialment els sectors del comerç no essencial, la restauració i el turisme.

Per aquest motiu, el Departament de Polítiques Digitals es va comprometre a impulsar plans de digitalització i iniciatives per ajudar el teixit empresarial català a fer front a l’aturada de l’activitat que ha comportat la crisi de la Covid-19 però també, i sobretot, com  a garantia de futur per a la nova economia digital.

‘Dona la volta al teu negoci’ és una d’aquestes iniciatives, que s’afegeix a ‘L’oficina des de casa’, el banc d’eines digitals que el Departament va posar en marxa a finals del mes de març i que posa a disposició de tota la ciutadania, però en especial d’autònoms i pimes, tot un seguit de recursos, programari, serveis i eines digitals ofertes per diferents empreses del sector TIC.

Generalitat de Catalunya

Els nostres socis

Escuela Ballet David Campos
Mercat del Clot
Autòctons
Òptica Tutusaus
Pastisseria Gual
Escola Taller Novart
La Casa Agency
Carregant...
x
X