Eix Clot

Eix Clot

La segona fase de les subvencions 'ReActivem Barcelona', del 10 d'agost al 17 de setembre

23 d'agost de 2021

La Gerència d’Economia, Recursos i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Barcelona ha impulsat la convocatòria d’ajuts extraordinaris 'ReActivem Barcelona' amb la finalitat d’ajudar a la reactivació econòmica de la ciutat. La convocatòria consta de dues parts, una primera de 12.000.000 € que es pot sol·licitar fins al 9 de setembre, i una segona de 7.750.000 € que es podrà demanar del 10 d'agost al 17 de setembre.

Concretament, la segona partida s’adreça a titulars d’una activitat econòmica com establiments comercials i de serveis en general, establiments de restauració o oci nocturn i establiments d’allotjament turístic. També s’adreça a persones autònomes i d’altres formes empresarials (amb domicili dels seus titulars a la ciutat de Barcelona) amb o sense necessitat de tenir local pel desenvolupament de la seva activitat.

Pel que fa als terminis, es pot tramitar la sol·licitud d’aquests ajusts del 10 d’agost del 2021 al 17 de setembre de 2021. Cal tenir en compte que aquesta convocatòria és de concurrència competitiva fins l’exhauriment del pressupost.

Com a requisit per optar-hi, serà necessari haver fet o estar en disposició de fer, entre el 14 de març del 2020 i el 31 de desembre del 2021, una despesa d’inversió mínima de 20.000 € en projectes realitzats o per realitzar en l’activitat econòmica de l’establiment o bé en l’àmbit del funcionament de l’activitat econòmica. La subvenció atorgada podrà arribar a un màxim de 100.000 €, en funció de la tipologia de l’activitat i les dimensions de l’establiment.

Així doncs, es tracta d’una bona oportunitat perquè els establiments o bé les persones autònomes puguin rebre suport per desenvolupar millores en els següents àmbits:

  • Condicionament i confort de l’establiment per a l’exercici de la seva activitat.
  • Millora de l’accessibilitat i la inclusió de les persones amb diversitat funcional a l’activitat econòmica.
  • Funcionament de l’activitat econòmica.
  • Sostenibilitat i equitat de l’activitat econòmica.

Es pot consultar tota la informació d’aquests ajuts, clicant aquí. Per qualsevol dubte, es pot enviar un correu electrònic a cope@bcn.cat.

La primera fase d’ajuts, prorrogada

Amb una dotació de 12 milions d’euros, la primera fase dels ajuts s’adreça a les activitats comercials, de serveis, de restauració, d’oci nocturn i allotjaments turístics de tota la ciutat que estiguin situats a peu de carrer (estan incloses les botigues interiors de centres o galeries comercials i les parades de mercats). Té com a requisits necessaris haver fet o estar en disposició de fer (entre el 14 de març del 2020 i el 31 de desembre del 2021) una despesa d’inversió/manteniment, que pot anar entre els 2.000€ i els 3.000€, en funció de la grandària de l’establiment. L’import subvencionat pot arribar al 70% de la despesa feta.

Les dates per fer la sol·licitud d’aquests ajuts s’han ampliat i es podran demanar fins al 9 de setembre. Tota la informació sobre la primera fase, aquí.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Naranjito
Finques Martell
Armand Òptics
SUEÑOS DESCANS
La Margui
Farmàcia Basté
Veterinari Dr Francesc Darnaculleta
Carregant...
x
X