Eix Clot

Eix Clot

L’Ajuntament augmenta un 17’5% l’import de la convocatòria de subvencions per al 2016

10 de desembre de 2015

La Comissió de Govern ha aprovat avui dia 3 de desembre de 2015, la convocatòria de subvencions per al 2016. L’Ajuntament de Barcelona obrirà el dia 28 el termini de presentació de sol·licituds de la convocatòria general de subvencions, que finalitza el dia 21 de gener. La convocatòria preveu incrementar un 17’5 % el pressupost i atorgar un total de 17.146.405’84 € en subvencions per les entitats i associacions de la ciutat.

En aquesta convocatòria el Govern municipal crea noves línies de subvenció en els àmbits de consum responsable, economia cooperativa i solidària, i LGTBI, i incorpora la valoració de la perspectiva de gènere a tots els projectes presentats.

El regidor de Presidència i Territori, Eloi Badia, ha destacat les noves línies de subvenció al consum responsable, economia cooperativa, social i solidària i LGTBI, com a apostes del Govern municipal per incloure nous àmbits d’actuació que fins ara no es contemplaven. Badia ha subratllat, a més, l’aposta per incrementar l’import de la convocatòria d’enguany, amb l’objectiu de prioritzar les subvencions per davant dels convenis: “és més transparent apostar per formalitzar relacions entre l’Ajuntament i entitats, associacions i empreses via subvencions, que estan més reglades que els convenis”. El regidor ha explicat que “obrim la porta a què alguns projectes ara finançats via conveni puguin entrar per la via de les subvencions si s’adapten als requisits”.

Noves línies de subvencions per impulsar els àmbits del consum responsable, l’economia cooperativa i solidària, i els projectes amb LGTBI

Els nous àmbits incorporats a la convocatòria de subvencions 2016 sumen un import de 730.000 euros, dels quals 300.000 són per a projectes de consum responsable, 330.000 per a economia cooperativa i solidària, i 100.000 per a LGTBI.

En el capítol de l’economia cooperativa, social i solidària, es finançaran projectes de recerca i difusió de l’economia cooperativa, social i solidària o accions formatives per a la posada en marxa d’iniciatives concretes en aquest àmbit.

A les subvencions per al consum responsable, es posa en marxa una línia d’ajuda per reforçar la base social i associativa d’organitzacions de persones consumidores.

En l’àmbit de LGTBI, es finançaran projectes i actuacions contra les situacions de discriminació per orientació sexual i identitat dels i les joves, recolzament a LGTBI que hagin patit violència i projectes que treballin LGTBIfòbia en funció de l’origen nacional i/o ètnic, diversitat funcional, raça, religió, entre altres.

Valoració de la perspectiva de gènere

Enguany també s’incorpora com a novetat la valoració amb un màxim de 0’5 punts de la perspectiva de gènere en els projectes presentats, amb la intenció de premiar les entitats, associacions i empreses que treballen per la igualtat. En aquesta línia, s’incorpora a la convocatòria l’obligatorietat de justificar no haver estat mai objecte de sancions administratives fermes ni de sentències fermes condemnatòries per haver exercit o tolerat practiques discriminatòries per raó de sexe o gènere, segons la llei 17/2015 del 21 de juliol, d’igualtat efectiva de dones i homes.

Obligatorietat de retre comptes a l’Oficina de Transparència i Bones Pràctiques
En aquesta línia també s’ha incorporat l’obligació de complir amb la llei de transparència, accés a la informació i bon govern, adaptant la convocatòria a la llei 19/2014 de 29 de desembre. Les noves bases exigeixen que les entitats que rebin ajuts superiors a 10.000€ compleixin les obligacions derivades de la llei de transparència i se sotmetin a la fiscalització de l’Oficina de Transparència i Bones Pràctiques de l’Ajuntament de Barcelona. La llei obliga les entitats subvencionades a informar l’Ajuntament de les retribucions dels òrgans de direcció o administració, a l’efecte de fer-les publiques.

Obert el termini del 28 de desembre de 2015 al 21 de gener de 2016

El termini per a sol·licitar subvencions s’amplia fins als 20 dies, del 28 de desembre al 21 de gener.

La informació per a la convocatòria de subvencions es podrà consultar a partir del 4 de desembre a la web www.bcn.cat. A partir del 28 de desembre, quan s’obre el termini de sol·licitud, també es trobarà tota la documentació necessària per fer el tràmit online o bé descarregar-ho i acudir presencialment a les Oficines d’Atenció al Ciutadà.

La web també oferirà informació puntualment de les xerrades informatives organitzades des dels districtes o sectors implicats.

Es preveu resoldre les sol·licituds i fer el pagament a les entitats a partir del mes de juny.

L’any passat es van rebre 5.516 sol·licituds de subvencions, i es van atorgar a 4.135 subvencions a entitats, associacions i empreses.

Els nostres socis

Wings Barcelona
Second Company
Veterinari Dr Francesc Darnaculleta
Siente
La Margui
A ruta gallega
Electrodomèstics Peinado
Carregant...
x
X