Eix Clot

Eix Clot

L'Executiu activa avals per 24.500 milions d'euros per a empreses i autònoms

6 de maig de 2020

El Govern ha activat el tercer tram de la Línia d'Avals de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) per valor de 24.500 milions d'euros per a garantir la liquiditat de les empreses i els autònoms.

La ministra d'Hisenda ha detallat que s'alliberaran 10.000 milions d'euros per a garantir préstecs d'autònoms i pimes i altres 10.000 per a avalar préstecs d'empreses de major grandària. Així mateix, es destina un tram de 4.000 milions per a avalar les emissions de pagarés d'empreses no financeres que operen en el Mercat Alternatiu de Renda Fixa. També s'habiliten 500 milions per a reforçar fins a un 80% els avals concedits per la Companyia Espanyola de Reafiançament (CERSA).

María Jesús Montero ha destacat a l'acord assenyala de manera expressa que les entitats bancàries no podran carregar cap cost financer sobre els crèdits concedits. El Govern, ha dit, vigilarà que les empreses beneficiàries dels avals emprin el finançament obtingut per a fer front a les seves necessitats de liquiditat, i que no s'usin per al repartiment de dividends.

Entre les condicions per a accedir a aquests avals, la portaveu ha ressaltat que s'estableix l'obligació que les empreses tinguin la seu social a Espanya.

Montero ha precisat que l'Estat ha desbloquejat uns 64.000 milions d'euros de la línia d'avals per a garantir la liquiditat d'empreses i autònoms aprovada pel Govern el passat 17 de març per un import total de 100.000 milions. "La prioritat que el nostre teixit productiu es pogués protegir està tenint el seu resultat", ha dit.

La portaveu ha posat com a exemple que el dilluns passat es van tancar ja 269.843 operacions i el 98% ha estat per a pimes i autònoms.

La Moncloa

Els nostres socis

Espai Feilen Meishûkan
Forn Elias
Maria Casas, biologa
Melosa
Escuela Ballet David Campos
La Margui
Hangar 05 Producciones Artísticas
Carregant...
x
X