Eix Clot

Eix Clot

Nous ajuts per a les persones autònomes que es van donar d’alta durant la pandèmia

19 de juliol de 2022

Ajuts de fins a 3.000 euros per a cada persona que va fer-se autònom o autònoma després del 14 de març de 2020, data en què es va declarar l’estat d'alarma per la covid-19. Per primera vegada se subvencionen amb fins a 500 euros les despeses derivades del consum energètic, atès l’increment del preu de l’electricitat, del gas i dels carburants.

Els ajuts són per cobrir les despeses del primer any d’activitat, i es podran demanar per via telemàtica a través de l’Oficina Virtual de Tràmits municipal entre el 8 d’agost i el 30 de setembre d’enguany.

El programa Activa Autòno+ vol arribar a 450 persones, empresaris i empresàries o persones sòcies de cooperatives de treball que abans de la pandèmia es trobaven en situació d’atur i ara tenen un negoci propi. Aquests nous ajuts són complementaris a d’altres ajuts públics.

El 45% d’empreses de la ciutat tenen la forma jurídica d’autònoms

A Barcelona unes 87.200 empreses s’han constituït amb forma jurídica d’autònoms del total de 183.300 empreses que hi ha actualment a la ciutat, segons dades del Directori Central d’Empreses (DIRCE). Abans de la pandèmia hi havia 85.350 persones afiliades en aquest règim.

Més informació

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

La Casa Agency
CEM Bac de Roda
Maria Casas, biologa
Sonisord
Autòctons
Siente
Tipo Tapa
Carregant...
x
X