Eix Clot

Eix Clot

Noves mesures de prevenció de la covid-19, amb afectacions en el sector de la restauració

26 d'agost de 2020

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat la resolució SLT/2073/2020 de 17 d'agost a través de la qual adopta mesures extraordinàries a Catalunya per fer front a la pandèmia de la covid-19. La resolució recomana a la ciutadania que limiti les trobades socials fora de grup de convivència estable i que les trobades socials es limitin a un màxim de 10 persones. Però més enllà d'això, la resolució també inclou un seguit de restriccions dirigides als establiments d'hostaleria, restauració i terrasses, així com als bars i restaurants de platja.

Concretament, les restriccions en activitats d’hoteleria i restauració que afecten els establiments de Barcelona són:

  • Cal garantir la distància interpersonal mínima d’1,5 metres en el servei de barra.
  • Cal garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d’1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d’aquestes. La resolució també recorda que la taula o agrupació de taules que s’utilitzin amb aquesta finalitat han de ser d’acord amb el nombre de persones que permeti respectar la distància mínima de seguretat interpersonal.
  • La resolució estableix un horari de tancament dels establiments a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.

Alhora, ja altre cop de caràcter general, la resolució concreta que no es pot fumar en la via pública o en espais a l’aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d’almenys 2 metres. Aquesta limitació és aplicable, també, per a l’ús de qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, catximbes o assimilats.

Tal com assegura la resolució, els incompliments individualitzats del que disposa poden ser constitutius d’infracció administrativa, en aplicació del règim sancionador específic per l’incompliment de les mesures de prevenció i contenció sanitàries per fer front a la crisi sanitària provocada per la COVID-19.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Autòctons
Pastisseria Gual
Òptica Tutusaus
El Jardinet del Clot
Hotel Catalonia Sagrada Família
Escola Taller Novart
Bodega Carol
Carregant...
x
X