Eix Clot

Eix Clot

Antiga Caixa de Pensions del Clot

Antiga Caixa de Pensions del Clot
Informació

Adreça
Carrer Clot, 73
08018 Barcelona

Un dels exemples més fastuosos de l’arquitectura noucentista al barri del Clot és l’antiga seu de la Caixa de Pensions del carrer del Clot, en el seu encreuament amb el carrer Rafael de Capdevila.

L’edifici data de l’any 1917 i és obra d’August Font i Carreres, conegut per haver estat l’arquitecte que va finalitzar la façana gòtica de la catedral de Barcelona i ser, també, l’autor de la plaça de toros de las Arenas.

La construcció de l'antiga seu de la Caixa de Pensions té planta baixa i dos pisos i destaca pel seu plafó superior al capdamunt de l’habitatge i un campanar metàl·lic que corona el conjunt. Al plafó està representat Sant Martí a cavall oferint la seva capa a un soldat romà que hauria abraçat la fe cristiana i que seria el mateix Sant Martí abans de la seva conversió. L’escena està feta amb ceràmica policromada, el que atorga una gran vistositat al plafó, sobre el qual llueix el mencionat campanar, de forma circular, fabricat en ferro, amb detalls forjats i amb una única campana al mig.

Els nostres socis

Prison Experience
Naranjito
Òptica Tutusaus
Hotel Catalonia Atenas
Unir Tours
Escuela Ballet David Campos
Farmàcia Egea - Thomas
Carregant...
x
X