Eix Clot

Eix Clot

Centre Parroquial Sant Martí del Clot

Centre Parroquial Sant Martí del Clot
Informació

Adreça
Plaça del Canonge Rodó
08026 Barcelona

El Centre Parroquial Sant Martí del Clot forma part des de fa anys, de la vida de molts veïns del Clot, practicants i no practicants de la fe Cristiana, que han fet d'aquest Centre un espai de trobada, solidaritat i col·laboració veïnal.

El Centre Parroquial Sant Martí del Clot està ubicat a la Parròquia que li dóna nom, una construcció dels anys '40 del segle passat, que poc o res té a veure amb la monumentalitat del temple anterior, saquejat i incendiat durant la Guerra Civil del 36. 

L'antiga església, de considerables dimensions, era obra de l'arquitecte Pere Falqués, qui també projectà al barri, el Mercat del Clot, la Seu del Districte de Sant Martí i  l'Escola d'Arts i Oficis "Juan Manuel Zafra" i qui fou artífex, entre altres elements propis avui dia del paisatge arquitectònic de Barcelona, dels fanals del Passeig de Gràcia.

De la construcció actual destaca la seva entrada porxada i el seu interior sobri, però amb detalls que criden l'atenció com el seu sostre entramat, les vidrieres o la llum sobre l'altar.

Davant de la Parròquia trobem l'escultura de pedra del Canonge Francesc Rodó i Sala, antic rector de l’església i a qui el veïnat va dedicar aquesta estàtua, una primera versió de la qual també destruïda durant la Guerra.

Els nostres socis

Distrito 655
La Margui
Marta Taller Botiga
Arxé
Mercat del Clot
Hotel Catalonia Albeniz
Loteria Cap i Cua
Carregant...
x
X