Eix Clot

Eix Clot

Escola d’Arts i Oficis “Juan Manuel Zafra”

Escola d’Arts i Oficis “Juan Manuel Zafra”
Informació

Adreça
Carrer de Rogent, 51
08026 Barcelona

Més enllà del centre històric del Clot, a tocar del cor del barri, trobem també alguns espais i edificis mereixedors de menció, com l'Escola d'Arts i Oficis "Juan Manuel Zafra".

Aquest és un edifici modernista, edificat l'any 1911, al carrer Rogent que es va projectar originàriament com a hospici, però que es va reconvertir abans de la seva inauguració en centre de formació tècnica, química, electromecànica i tèxtil.

La construcció obra dels arquitectes municipals, Pere Falques (autor també del Mercat del Clotel Centre Parroquial Sant Martí del Clot i la Seu del Districte de Sant Martí) i Antoni de Falguera, exhibeix alguns dels trets més característics de l'arquitectura modernista, amb façana de maó, detalls ceràmics i bonics elements de ferro forjat als balcons . Destaca, a més, l'antic escut de Barcelona al capdamunt de l'edifici fet amb ceràmica brillant i envoltat amb una corona vegetal, també realitzada amb petites peces ceràmiques.

Avui dia, aquesta construcció segueix servint com a seu d'un centre educatiu, l'Institut d'Ensenyament Secundari Zafra que pren el nom de l'Escola Municipal de Formació Professional Juan Manuel de Zafra, que va ocupar aquest mateix espai des de l'any 1952 fins a l’any 2000.

Juan Manuel de Zafra (1869-1923) va ser el destacat enginyer i inventor especialitzat en la construcció a qui es va dedicar el centre a principi de la dècada dels '50 del segle passat, quan l'Escola d'Arts i Oficis va passar a ser de Formació Professional, a conseqüència de la reforma educativa nacional.

Els nostres socis

Farmàcia Ana Mª Macià
Escuela Ballet David Campos
Gos i Gat
Escola Taller Novart
Chisholm School
Distrito 655
Maria Casas, biologa
Carregant...
x
X