Eix Clot

Eix Clot

La Vaqueria del Clot

La Vaqueria del Clot
Informació

Adreça
Carrer de Rossend Nobas, 12
08018 Barcelona

Potser un dels elements més singulars que podem trobar mirant cap a munt i fent una ullada als habitatges del casc antic del Clot és el cap de vaca que corona un dels edificis del carrer Rossen Nobas.

Fins prop dels anys '60 del segle passat, en els seus baixos s'ubicava un dels "magatzems" de vaques més importants de Barcelona, un espai on es guardaven aquests animals que transportaven amb tren fins a la ciutat per assegurar el subministrament de llet a la població.

De fet, fins a pràcticament finals del segle XIX només els nens consumien llet, però els corrents alimentaris que arribaven d'Europa i que recomanaven un consum més generalitzat d'aquest producte, van propiciar l'obertura de nombroses lleteries a Barcelona que funcionaven amb la llet que munyien de les seves pròpies vaques, les quals guardaven en els seus establiments.

Aquestes vaques arribaven en tren des del Pirineu i també des de països pròxims com França i les descarregaven al Clot, on les portaven a la Lleteria del carrer Rossen Nobas on quedaven en custòdia fins que els compradors les venien a recollir. Perquè no tinguessin dubte d'on anar a buscar als seus animals, el cap de vaca anunciava on es trobava la Vaqueria del Clot.

Els nostres socis

Tintea Clot
Pastisseria Gual
Mercat del Clot
Electrodomèstics Peinado
Camí de Salut
Dommia
Romeo Abogados
Carregant...
x
X