Eix Clot

Eix Clot

Parc del Clot

Parc del Clot
Informació

Adreça
Carrer dels Escultors Claperós, 55, 63
08018 Barcelona

El Parc del Clot és un dels grans espais verds del barri guanyats per a la ciutadania gràcies a la decisió i insistència dels veïns.

Inaugurat l'any 1986, aquest oasi d'aigua, vegetació i esbarjo s'ubica on s'aixecava l'antiga estació i tallers ferroviaris del Clot, en funcionament entre 1853 i 1972 quan es van tancar les darreres instal·lacions.

El Parc del Clot destaca a més de per la seva gran extensió, 3,5 hectàrees, i la seva rica i variada oferta d'espais per passejar, jugar (pista esportiva i jocs infantils) o descansar, per la perfecta fusió ,en el nou ús de l'espai, de múltiples elements testimonials del passat. Les arcades de la façana de l'antic taller ferroviari s'han reconvertit, per exemple, en un atractiu aqüeducte amb una cascada de 25 metres d'alçada i s'han utilitzat antics murs per a delimitar i sectoritzar espais al parc. A més, algunes xemeneies de les edificacions originals han passat a formar part del disseny d'aquest important pulmó verd del Clot, obra dels paisatgistes Daniel Freixes i Vicente Miranda.

Altres elements arquitectònics rellevants del Parc del Clot són les dues fonts ornamentals, de nom la Pinya i la Cascada; el templet de planta quadrada format per antics murs del taller ferroviari que guarda en el seu interior l'escultura Rite of Spring, obra de l'escultor nord-americà Bryan Hunt; i la passarel·la elevada que passa per sobre de la gran pista esportiva amb graderies. 

Paisatgísticament, destacar, a més, el llac ornamental, la vegetació mediterrània que cobreix el llarg i ample del parc i, també, les petites elevacions de terreny cobertes de gespa i envoltades per camins, en la part més enjardinada.

Al llarg de l'any, el Parc del Clot és escenari de múltiples esdeveniments populars, entre els quals destaquen els actes de la Festa Major del Clot-Camp de l'Arpa que apleguen aquí a una gran quantitat de veïns de la zona.

Els nostres socis

DanceLab
Mora Hogar
INMOAS-SER
Electrodomèstics Peinado
Món Estetic
Mogadealer, S.L.
Escola Taller Novart
Carregant...
x
X