Eix Clot

Eix Clot

Seu del Districte de Sant Martí

Seu del Districte de Sant Martí
Informació

Adreça
Pça. de Valentí Almirall, 1
08018 Barcelona

A la plaça Valentí Almirall s'aixeca el majestuós edifici d'estil neoclàssic que acull la seu del Districte de Sant Martí. Obra dels arquitectes Antoni Rovira i Trias i Pere Falqués i Urpí (responsable també del projecte del Mercat del Clot, el Centre Parroquial Sant Martí del Clot i  l'Escola d'Arts i Oficis "Juan Manuel Zafra"), l'edifici, conegut com Ca la Vila va ser inaugurat el 1889 i construït en bona part amb les aportacions dels industrials de Sant Martí de Provençals.

Anteriorment, ja existia una casa de la Vila a la rectoria de la parròquia de Sant Martí Vell, però la urbanització i creixement del Clot va propiciar la construcció del nou edifici que es va fer en els terrenys cedits per la família Casas-Guarro, propietària entre altres, de l'antic hospital, reconvertit al 1921 en l’Escola Casas.

De l'edifici consistorial destaca la seva monumental façana on llueix l'escut de l'antic municipi i diversos elements ornamentals i motius al·legòrics a la indústria i a l'agricultura. L'edifici s'estructura al voltant d'un pati central i està coronat per una cúpula amb una torre amb teulada de pissarra, un balcó de ferro i un rellotge que marca el pas del temps al Clot.

Al 1995, es van remodelar diverses dependències de la casa consistorial per guanyar espai per activitats, atenció al públic i altres.

Els nostres socis

La Casa Agency
Mora Hogar
INMOAS-SER
Fit&Dance School Kalalú
Electrodomèstics Peinado
Principelsa
Bambino
Carregant...
x
X