Eix Clot

Eix Clot

La Generalitat destina 20 M€ a un ajut per a persones treballadores afectades econòmicament que no hagin cobrat l'atur

28 d'abril de 2020

Davant de la situació de vulnerabilitat econòmica en què es troben moltes famílies arran de la crisi sanitària de la Covid-19, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destina 20 milions d’euros a un ajut extraordinari per a les despeses de primera necessitat.

L’import serà de 200 euros en un únic pagament, que s’haurà de destinar a l’adquisició de productes d’alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics. L’ajut està adreçat a les persones treballadores que hagin patit una disminució d’almenys un 30% en els seus ingressos com a conseqüència d’un expedient de regulació temporal d’ocupació per les causes establertes al Real Decret Llei 8/2020, de 17 de març, o bé persones treballadores amb contracte temporal extingit també per causa de la Covid-19, així com els treballadors per compte propi que hagin suspès la seva activitat per raó de la crisi sanitària. En tots els casos, han de tenir càrregues familiars.

Els ingressos econòmics per part de la persona sol·licitant i tota la unitat familiar durant l’estat d’alarma han d’haver experimentat una reducció superior al 30% respecte als ingressos mensuals acreditats el passat mes de febrer. A més, els ingressos durant els mesos de març i abril de 2020 han de ser de mitjana inferiors a 2.098,37 euros bruts mensuals. El Departament calcula se’n podrien acollir unes 100.000 famílies, el que significa unes 300.000 persones destinatàries.

Segons el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, “la crisi sanitària i l’estat d’alarma han provocat una aturada econòmica que està perjudicant greument moltes persones treballadores, ja sigui perquè han estat acomiadades, perquè estan afectades per un ERTO o autònoms que no tenen activitat. Ens preocupa especialment la situació de milers de llars on s’ha perdut la feina, encara que sigui de manera temporal, o els ingressos s’han vist reduïts de manera dràstica, i encara no s’ha cobrat la prestació d’atur o de cessament per la demora en la tramitació del SEPE, com venim alertant des de fa setmanes. Amb aquest ajut d’emergència intentem pal·liar la situació de necessitat material i de vulnerabilitat d’aquestes famílies fins que arribi la prestació”.

A més, aquest ajut serà compatible amb la percepció de qualsevol altre ajut o prestació concedit per altres administracions, ens públics o privats.

El Departament ha previst una fórmula de tramitació i gestió el més ràpida possible, ja que es tracta d’un ajut d’urgència per fer front als efectes sociolaborals de la crisi sanitària. La persona interessada presentarà la sol·licitud en línia a través d’un tràmit senzill. En el termini d’una setmana es resoldrà la sol·licitud, un cop revisada i comprovats els requisits d’accés. I en la setmana següent a l’emissió de la resolució es procedirà al seu abonament mitjançant transferència bancària. Els ajuts s’atorgaran fins a l’exhauriment de la dotació pressupostària.

El Govern de la Generalitat aprovarà l’ajut extraordinari per a subministraments bàsics dirigida a la sostenibilitat econòmica de les famílies avui dimarts, 28 d’abril.

Generalitat de Catalunya

Els nostres socis

Electricidad Sanjuan Romero
Finques Martell
A ruta gallega
Gran Ruca
Second Company
Prison Experience
Autòctons
Carregant...
x
X