Eix Clot

Eix Clot

Noves mesures: poden reobrir les activitats de contacte proper i la restauració de les àrees de servei

17 de novembre de 2020

Aquest 14 de novembre, la Generalitat de Catalunya ha publicat al DOGC la resolució SLT/2875/2020, que modifica algunes de les mesures i restriccions per al comerç minorista i serveis de restauració fixades el passat divendres 30 d'octubre. Les activitats que comporten un contacte personal proper i la restauració de les àrees de servei ja pot reobrir. T'ho expliquem.

Concretament, amb la nova resolució, queda aixecada la suspensió de les activitats de prestació de serveis que impliquen un contacte personal proper, com ara les activitats d’estètica, les quals es poden reprendre sempre que es concertin amb cita prèvia de forma individual i es garanteixi que les persones que els prestin disposen dels equips de protecció adequats al nivell de risc. De fet, tal com especifica el DOGC, aquesta flexibilització de la restricció, prevista a l’apartat 8, es valora com a possible davant la millora de les dades epidemiològiques, sempre que l’activitat es desenvolupi amb les mesures de seguretat i d’higiene adequades, tenint en compte que es tracta d’activitats en què el contacte personal és limitat, de professional a client.

Pel que fa a les activitats de restauració, l’única modificació envers les mesures especificades en l’última resolució del 30 d’octubre, és que es permet com a única excepció als serveis de recollida a l’establiment i atenent les circumstàncies de treball del col·lectiu dels transportistes professionals en ruta que en les àrees de servei d’autopistes i altres vies se’ls puguin prestar serveis, amb aplicació rigorosa de les mesures higièniques i de seguretat, tal com consta a l’apartat 13.

La resta de mesures i restriccions, prorrogades

La nova resolució especifica també que tota la resta de mesures i restriccions per al comerç minorista i la restauració en vigor des del 30 d’octubre, es prorroguen. Així, l’obertura al públic dels establiments i locals comercials minoristes segueix quedant condicionada al compliment dels requisits següents:

  • Han de tenir una superfície de venda igual o inferior a 800 m2.
  • Han de reduir al 30 % l’aforament permès per llicència o autorització de l’activitat.
  • En el cas d’establiments i locals comercials amb una superfície de venda de més de 800 m2, han d’acotar l’espai d’obertura al públic a l’esmentada superfície, i han de reduir al 30 % l’aforament total permès per llicència o autorització de l’activitat que correspongui a aquesta superfície.
  • Els establiments comercials minoristes d’alimentació, de begudes, de productes higiènics i d’altres de primera necessitat, els serveis essencials, les farmàcies, les ortopèdies, les òptiques, els centres de veterinària, els concessionaris d’automòbil i els centres de jardineria poden romandre oberts sigui quina sigui la seva superfície.
  • Tots els establiments han d’aplicar de manera rigorosa les mesures higièniques, de prevenció i de seguretat per fer front a la COVID-19 establertes en el Pla sectorial de comerç, aprovat pels òrgans de Govern del Pla d’actuació del PROCICAT.

Cal recordar que, pel que fa a l’horari màxim d’obertura al públic, l’aplicació del confinament nocturn obliga tots els serveis i el comerç minorista a abaixar la persiana a les 21 h. Alhora, es poden establir sistemes de recollida al local dels productes adquirits per telèfon o via internet, sempre que garanteixin una recollida esglaonada que eviti aglomeracions a l’interior del local o en el seu accés, i també sistemes de repartiment a domicili. En la mesura que sigui possible, el lliurament ha d’evitar el contacte directe amb el client mitjançant la recollida a la porta o al cotxe, incloent-hi el menjar preparat. En el cas de l’activitat de prestació de serveis de restauració a domicili, aquesta es pot prestar en la franja compresa entre les 06.00 hores i les 23.00 hores.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Kiley Joiers
Distrito 655
Armand Òptics
BONA NIT
Farmàcia Egea - Thomas
Creps Clot
Loteria Cap i Cua
Carregant...
x
X