Eix Clot

Eix Clot

Barcelona es bolca amb el sector i teixit cultural de la ciutat

18 de maig de 2020

  • L’Ajuntament impulsa un segon paquet d’11 mesures des de la complicitat amb els sectors i per reforçar xarxes de suport i acompanyament i l’ajut directe.
  • 4,5 milios d’euros per donar suport al teixit cultural. El nou paquet de mesures compta amb una inversió de 1.670.000€ que se suma a 1.830.000€ del primer pla de xoc aprovat el passat mes de març, més un milió d’€ addicional per reforçar totes les accions de comunicació previstes.
  • Es destinen 500.000€ per finançar nous projectes culturals innovadors i per adaptar espais culturals en l’etapa post-COVID.
  • El festival Grec 2020 alçarà teló amb un programa que inclourà 80 produccions donant resposta a la necessitat de dinamitzar el sector artístic de proximitat.
  • Entra en funcionament la nova Oficina Ciutadana de la Cultura, que s’ubicarà als baixos del Palau de la Virreina. Un espai d’acollida per donar suport i assessorament al teixit cultural de la ciutat.
  • La Sala Barts es transformarà, un cop finalitzi la seva concessió a l’abril de 2021, en la nova Casa de la Música. Un nou equipament per donar suport a la programació artística que asseguri el valor públic de l’espai.
  • El nou projecte Sala Barcelona habilitarà espai públic per reactivar la música en directe en diferents espais de la ciutat durant l’estiu.

El passat 18 de març l’Ajuntament de Barcelona va activar, amb caràcter urgent, un primer paquet de mesures dirigides al sector cultural per respondre a la situació generada per la COVID-19. Es tractava d’una primera bateria d’iniciatives i propostes per començar a fer front a la crisi general en la qual es troba immers el teixit cultural local per causa de la pandèmia. La voluntat de l’Ajuntament va ser llavors la d’intentar parar un primer cop, amb la intenció de treballar l’ampliació de les mesures preses des de les complicitats amb els sectors culturals. Durant aquestes setmanes de diàleg i d’escolta activa s’ha anat gestant aquest segon paquet de mesures, amb noves accions molt dirigides a generar xarxes de suport i acompanyament, incrementar els ajuts directes, profunditzar en la diagnosi de l’impacte de la cultura sobre la ciutat, reforçar i adaptar programes existents. Unes mesures reflexionades per tal de revitalitzar la cultura des de la base i finalment fer una aposta clara de tirar endavant el festival Grec, malgrat les dificultats, fent tots els ajustos que siguin necessaris. La nova bateria de mesures suposa una nova inversió addicional de 1,67 milions d’euros que se suma als 1,83 milions d’euros del primer pla de xoc. A aquesta despesa cal d’afegir també la inversió directa que suposarà la realització del festival Grec, amb un pressupost de 3,3 milions d’euros i que aquest any se centrarà majoritàriament en la promoció de les companyies i artistes locals, i el milió d’€ addicional destinat a reforçar totes les accions de comunicació previstes.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Chisholm School
Distrito 655
Ortopedia Clot
Escuela Ballet David Campos
VegaDortaDental
Beauty Secrets
El Jardinet del Clot
Carregant...
x
X