Eix Clot

Eix Clot

Reforç del transport públic a Barcelona per complir els criteris sanitaris

13 d'abril de 2020

El transport públic de Barcelona augmentarà a partir de dimarts 14 d'abril entre un 40 i un 65% la seva oferta en previsió que la fi de la restricció excepcional de mobilitat dels sectors no essencials provoqui increment del nombre de desplaçaments i una major demanda de servei. El reforç serà major en hores puntes, arribant al 70% en les línies més concorregudes.

En el cas de TMB, la xarxa de metro donarà la màxima oferta disponible, posant en circulació el 60% dels trens, amb pics de fins el 75% en les franges i línies de més demanda. A la xarxa d’autobusos el servei arribarà fins al 50% d’un dia laborable. L’augment de l’oferta es planteja en la línia de respectar el terç màxim d’ocupació dels vehicles i combois.

Malgrat la fi de la restricció excepcional, es manté la recomanació que només s’utilitzi el  transport públic per als desplaçaments imprescindibles i es recorda que el seu ús està especialment desaconsellat per a les persones que pertanyen a un grup de risc. En cas d’haver de desplaçar-se inajornablement, i no poder-ho fer a peu o amb mitjans individuals, es recomana als usuaris que mantinguin la distància i extremin la higiene. L’increment del servei està especialment orientat a permetre als usuaris mantenir les mesures de seguretat i distància entre el passatge.

La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb els serveis de seguretat de TMB (en el cas del metro i els autobusos de la companyia), realitzaran un ampli desplegament per controlar el passatge i vetllar pel compliment de les ordres del decret d’alarma, així com per regular el flux d’usuaris als transports públics.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Humana
Rellotgeria Lara
Floristería Jovi
Armand Òptics
Romeo Abogados
Cronologic
FARMÀCIA PLANA MENDO C.B.
Carregant...
x
X