Eix Clot

Eix Clot

Transports flexibilitza els temps de conducció i descansos per facilitar la tasca dels transportistes professionals

16 d'abril de 2020

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha aprovat, a través de la Direcció general de Transport Terrestre, una nova resolució, publicada avui al BOE, donant així continuïtat en el temps a la resolució anterior de flexibilització dels temps de conducció i descans dels transportistes que, a més, permet la possibilitat de realitzar el descans setmanal normal en el vehicle.

En aquest cas, a l'superar i als 30 dies el període total de flexibilitzacions, s'ha sol·licitat la preceptiva autorització de la Comissió Europea ajustant-se a les seves directrius.

Aquesta nova resolució és d'aplicació en tot el territori nacional, des del 13 d'abril fins al pròxim 31 de maig. Les exempcions aprovades són:

A. Per als conductors que realitzin operacions de transport de mercaderies:

  • S'exceptuen els límits a la conducció diària, permetent estendre la durada de el període de conducció diària en dues hores, és a dir, se suspèn el límit de 9 hores i de 10 hores dues vegades a la setmana.
  • Possibilitat de prendre dos descansos setmanals reduïts consecutius, de al menys de 24 hores, sense necessitat de compensació, sempre que el conductor prengui a l'almenys 4 períodes de descans setmanals en 4 setmanes consecutives, dels quals al menys dos hauran de ser períodes de descans setmanals normals.
  • Reduir els requisits del descans diari d'11 hores per un de 9 hores.
  • Es permet que el conductor prengui el seu descans setmanal normal en el vehicle, sempre que el vehicle vagi adequadament equipat per al descans de cada un dels conductors i estigui estacionat.

B. Per als conductors de transport discrecional de viatgers que desenvolupin la seva activitat en el sector agrícola, s'exceptua el compliment de l'descans diari reduint d'11 a 9 hores, quan el trajecte de el servei de què es tracti no superi els 50 quilòmetres, en tot el territori nacional.

Tasca essencial de l'transport contra la COVID-19

Després de la declaració de l'estat d'alarma en tot el territori nacional, amb la finalitat d'afrontar la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, el sector de l'transport de mercaderies s'ha convertit en un sector de vital importància, realitzant una tasca essencial tots els dies per garantir l'abastament dels nostres ciutadans i del nostre sistema productiu en general..

En aquest context, i després de l'extensió de l'estat d'alarma, resulta necessari continuar amb unes condicions de la feina flexibles dels conductors, facilitant el transport i reduint a el mateix temps el risc de la seva salut.

A més, la reducció de l'ocupació dels vehicles de transport de viatgers a un terç de la seva capacitat per oferir el màxim distanciament possible entre les persones, ha dificultat el desplaçament de treballadors dedicats a el sector agrícola, el que pot afectar la recol·lecció i el posterior proveïment de productes bàsics d'alimentació.

La Moncloa

Els nostres socis

Escola Taller Novart
Farmàcia Basté
Estudi de música la Bicicleta
En Clave de Soul
Hotel Catalonia Albeniz
Armand Òptics
Llar d'infants Ter Vint
Carregant...
x
X