Eix Clot

Eix Clot

Biciclot - Plaça De La Bicicleta

Biciclot - Plaça De La Bicicleta
Informació

Adreça
Carrer de Sant Joan de Malta, 1
08018 Barcelona

El Clot és un barri únic i com a tal podem trobar espais tan sorprenents com una plaça dedicada a la bicicleta i amb una escultura adient que fa gala a l'homenatge a aquest mitjà de transports amb llarga tradició al Clot.

En aquesta plaça va tenir la seva seu durant 30 anys, Biciclot, una cooperativa de treball i model d'economia social, centrat en les persones, amb vocació de servei, compromís social i mediambiental que promou la bicicleta com a mitjà de transport ecològic, econòmic i saludable, i que des dels seus inicis sempre ha anat un pas més enllà.

Biciclot va ocupar un petit local al carrer Sant Joan de Malta fins a l'any 1994, quan es van traslladar a l'antiga fàbrica de plom que hi havia en aquesta plaça i des d'on van continuar en marxa amb la seva labor i van impulsar nombrosos projectes educatius i socials dirigits al barri, a la ciutat i també a fora de les nostres fronteres.

De Biciclot van sorgir iniciatives com la demanda de carrils bicis al Clot i a Barcelona; les colònies amb bici de la Generalitat o l'escola de la bici per a adults, un centre per a joves amb dificultats per seguir l'ESO, a qui se'ls ofereix una introducció a diferents oficis per a millorar el seu accés a processos formatius i al mercat laboral, i això ho fan amb l'aprenentatge de matèries com les matemàtiques o la història a través del treball amb bicicletes.

També és una iniciativa d'aquest col·lectiu, Bicicletes sense fronteres i el taller obert d'autoreparació de bicis, un clàssic a Barcelona. Aquí cadascun pot reparar la seva bicicleta, ajudar a altres ciclistes amb les seves, col·laborar en la posada a punt de bicicletes solidàries i compartir coneixements amb la resta d'usuaris.

Des de 2017, la seu de Biciclot es va traslladar al carrer Pere IV, però com a record del seu pas i petjada al barri, resta la Plaça de la Bicicleta i la seva espectacular escultura de bicicletes.

Els nostres socis

Electrodomèstics Peinado
A ruta gallega
Pastisseria Gual
Escola Taller Novart
Bodega Carol
Gran Ruca
Rellotgeria Lara
Carregant...
x
X