Eix Clot

Eix Clot

Carrer de Rogent

Carrer de Rogent
Informació

Adreça
Carrer de Rogent
08026 Barcelona

No hi ha carrer més típic del Clot que el carrer de Rogent, una rambla amb comerç a banda i banda on és possible trobar de tot. Comerç de proximitat i de qualitat, conegut i reconegut per la seva variada oferta, gentil atenció i bon servei amb què tots i cada un dels establiments aconsegueixen atreure a veïns del barri i de fora que cada dia es desplacen fins al carrer Rogent a fer les seves compres.

Al llarg del seu traçat, aquesta via d'habitatges no especialment alts i gairebé tots amb més de 50, 60 i més anys de construcció, s'arrengleren un bon grapat d’arbres que ofereixen el millor dels aixoplucs per a qualsevol passeig amunt i avall del Clot.

Antigament, aquest carrer estava obert al trànsit i fins i tot per la seva calçada circulava un tramvia, el 56, que feia el recorregut fins a Collblanc i que es va substituir l'any 1969 per un autobús. Durant les obres preolímpiques, l'any 1990, el carrer Rogent es va transformar en un carrer per a vianants, esdevenint des d'aquell moment una de les rambles preferides dels veïns del Clot-Camp de l'Arpa per passejar, sortir a comprar i compartir tertúlia a qualsevol de les terrasses dels establiments de restauració de la zona.

Ara bé, abans que carrer, aquesta via havia estat part del torrent del Bogatell que naixia al Guinardó i baixava pel carrer de Sant Quintí. Des d’aquí buscava el Camp de l'Arpa, entre el passatge Catalunya i el carrer Conca, i seguia el traçat de l'actual carrer Rogent per travessar després el nucli del Clot i anar a buscar el carrer de Sant Joan de Malta, on alimentava els aiguamolls.

Al voltant del 1882, la llera d'aquest torrent es va començar a urbanitzar fins a convertir-se, finalment, en el carrer Rogent actual, anomenat així, en homenatge a l'arquitecte Elies Rogent.

Els nostres socis

Kiley Joiers
Rellotgeria Lara
A ruta gallega
Autòctons
2Pols Travel Agency
En Clave de Soul
Electrodomèstics Peinado
Carregant...
x
X