Eix Clot

Eix Clot

Centre Cultural IslÓmic CatalÓ

Centre Cultural IslÓmic CatalÓ
Informaciˇ

Adreša
Carrer de Rafael Capdevila, 1-3
08018 Barcelona

El Centre Cultural Islàmic Català té la seva seu al barri del Clot des de l'any 2011. El centre és una entitat dedicada a la difusió i ensenyament de la religió islàmica, a més d'un estil de vida concorde als seus preceptes. Més enllà dels practicants musulmans, tothom és benvingut a aquest espai on s'organitzen múltiples activitats relacionades amb els àmbits de la formació, l'assistència social i, també, el diàleg interreligiós.

Del centre destaca la seva rica ornamentació, que comença en la seva mateixa porta d'accés i contínua en tot el seu interior, inclosa la font tradicional situada a l'entrada. Aquest espai pren la forma d'una espècie de galeria amb arcs i sostre amb voltat en el que es dibuixa una estrella de vuit puntes il·luminada per una llum de coure antic i cristalls esmerilats. Aquesta estrella, en àrab Rub el hizb, és la que s'utilitza en l'Alcorà per el final d'un capítol i és la representació del paradís, ja que segons les creences islàmiques aquest està envoltat per 8 muntanyes.

La sala central, encatifada i sense porta, alberga l'oratori i entre altres dependències del centre, trobem, també, una biblioteca amb llibres en català, castellà i àrab sobre l'islam, la seva cultura, civilitzacions, literatura, història,... i l'estudi de ràdio Alhuda, un canal islàmic català que emet des de Barcelona programes que difonen la religió musulmana i els valors humans.

Els nostres socis

Ortopedia Clot
Beauty Secrets
Birra 08
BONA NIT
Aut˛ctons
FarmÓcia Ana M¬ MaciÓ
Centro Medico XifrÚ
Carregant...
x
X