Eix Clot

Eix Clot

Passatge Pinyol - Rec Comtal

Passatge Pinyol - Rec Comtal
Informació

Adreça
Ptge. de Pinyol, 1
08026 Barcelona

El Passatge Pinyol del Clot és un d'aquells carrers de Barcelona que només amb trepitjar-lo un és capaç de sentir el pas del temps i la calma i tranquil·litat d'una ciutat que poc té a veure amb l'actual.

Aquest passatge edificat a la riba del Rec Comtal data de l'any 1912 (1914, segons algunes fonts), quan Josep Pinyol i Escrivà va tramitar els permisos per aixecar un cobert a les seves terres. En aquell moment, sembla, que existien diverses barraques en aquests terrenys, ubicades allà per la proximitat amb la Sèquia Comtal que proveïa als seus habitants d'aigua en el seu camí cap a Barcelona.

La construcció del cobert no va ser ràpida i no es va finalitzar fins al 1928, catorze anys després que el Rec Comtal caigués en desús després d'una plaga de tifus a Barcelona, l'any 1914.

Amb el pas del temps, les barraques del Passatge Pinyol van desaparèixer i van donar pas a un conjunt de caixes baixes, d'una sola planta que encara avui es conserven (només les ubicades a la façana de mar). El darrere d'aquestes cases coincideix exactament amb l'antic traçat del Rec Comtal.

Els nostres socis

Romeo Abogados
Pastisseria Gual
Bodega Carol
Loteria Cap i Cua
Beauty Secrets
Unir Tours
Sonisord
Carregant...
x
X