Eix Clot

Eix Clot

Acord per reduir la temporalitat i les desigualtats del mercat de treball

20 d'abril de 2022

L’Acord de Barcelona per l’ocupació de qualitat 2021-2030 aposta per afrontar l’atur de llarga durada, l’atur juvenil i les desigualtats educatives, la precarietat, les bretxes salarials per qüestions de gènere o territorialitat, les condicions laborals i l’avaluació de les polítiques d’ocupació. Signat amb una seixantena d’organitzacions i entitats, és el conveni més ampli impulsat fins ara.

Els objectius contrasten amb els del 2021, centrats en el desplegament de mesures urgents per fer front a les conseqüències de la pandèmia, amb diversos programes, recursos i serveis, alguns dels quals continuen vigents a través de Barcelona Activa. Una de les novetats és que els agents signants en són corresponsables i adquireixen el compromís amb la consecució dels objectius.

L’acord és un espai de cocreació de les polítiques d’ocupació, que es concreten en línies estratègiques que incrementen les sinergies i les interaccions amb les empreses. Entre les accions previstes s’inclouen les activitats en règim d’autònom, l’emprenedoria i l’impuls de la generació de perfils laborals híbrids i l’aposta perquè les empreses tinguin un paper transformador en l’ocupació de qualitat.

Tres eixos estratègics, un decàleg i un pla d’acció alineat amb el Green Deal

L’estructura de l’acord preveu tres eixos estratègics: l’equitat, la innovació i la concertació social, a més de 12 objectius i 38 línies d’actuació. Entre aquestes línies destaquen el foment de la digitalització, la cohesió social i territorial, l’acompanyament en processos d’incorporació al mercat de treball, la destinació dels ajuts i les subvencions a la contractació.

A més, l’acord inclou el Decàleg de l’ocupació de qualitat a Barcelona, que estableix les bases per traçar i executar noves polítiques en el marc de la col·laboració publicoprivada.

Per aplicar les polítiques de l’acord s’han dissenyat plans d’accions bianuals, el primer dels quals s’ha elaborat a partir dels paràmetres de competitivitat, sostenibilitat i equitat que marca el full de ruta Barcelona Green Deal. Alhora, adoptarà mesures en el marc dels projectes Next Generation, programes europeus i actuacions municipals en sectors estratègics.

Per consultar els documents relacionats amb el foment de l’ocupació de qualitat, feu clic aquí.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Sonisord
Mercadona
Second Company
Hotel Catalonia Sagrada Família
2Pols Travel Agency
Birra 08
Autòctons
Carregant...
x
X