Eix Clot

Eix Clot

Crea Feina Plus, Barcelona! Subvencions per fomentar la contractació

17 d'octubre de 2022

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, posa en marxa un programa d’ajuts a la contractació per tal de realitzar noves contractacions de persones en situació d’atur, de llarga durada i/o de col·lectius de risc d’exclusió social, i fomentar l’ocupació a la ciutat.

En l’actual edició, les empreses i persones treballadores autònomes podeu rebre ajuts de 5.000 euros per cada nou contracte formalitzat, amb un plus de 1.000 euros si la contractació es destina als col·lectius amb major taxa d’atur a la ciutat: dones i joves (menors de 30 anys) i majors de 45 anys. A més, s’inclou un nou plus de fins a 3.000 euros si la contractació es destina a col·lectius en situació de risc o vulnerables (persones amb diversitat funcional, persones refugiades, joves tutelats, etc.).

En tots els casos, la persona contractada ha d’estar a l’atur i empadronada a Barcelona, ha de portar més de 12 mesos dels últims 18 en situació d’atur o pertànyer a algun dels col·lectius identificats com de risc d’exclusió social, i els contractes han de ser d’un mínim de sis mesos (o indefinits); a jornada completa per als casos d’atur de llarga durada.

La teva empresa pot demanar la subvenció si...

  • Té com a mínim un centre de treball a l’àrea metropolitana de Barcelona, on presta els seus serveis la persona contractada.
  • Desenvolupa la seva activitat des de fa més de sis mesos.
  • Està al corrent de pagament de les seves obligacions amb l’Ajuntament de Barcelona (Institut Municipal d’Hisenda), l’Agència Tributària i la Seguretat Social.
  • No està afectada actualment per processos de regulació d’ocupació, incloent-hi els temporals.
  • Subscriu i formalitza un contracte laboral d’un mínim de 6 mesos (o indefinit), a jornada completa en casos de contractació de persones en situació d’atur de llarga durada o també a jornada parcial en casos de contractació de persones en risc d’exclusió. Es contemplen els contractes des de l’1 de gener de 2022 i que continuïn en vigor en el moment de la sol·licitud.

Cal tenir en compte que el màxim de contractacions a subvencionar en una mateixa organització és de 10 i que el nombre de persones treballadores amb subvenció no podrà superar la plantilla que tenies prèviament.

Consulteu les bases legals per conèixer tots els requisits.

Com pots sol·licitar la subvenció?

Cal omplir les dades i annexar la documentació necessària (en format pdf) segons formulari de l’aplicatiu del programa. Aleshores, es generarà una instància de sol·licitud que caldrà annexar i registrar online al portal de l’Oficina Virtual de Tràmits de l’Ajuntament de Barcelona.

El termini per presentar les sol·licituds comença el 2 de juny i finalitza el 25 de novembre de 2022.

Barcelona Activa

Els nostres socis

Loteria Cap i Cua
Món Estetic
2Pols Travel Agency
Centro Medico Xifré
Ortopedia Clot
A ruta gallega
Mora Hogar
Carregant...
x
X