Eix Clot

Eix Clot

Empresa i Treball destinarà 2,5 milions d'euros a consolidar la recuperació de l'activitat firal

16 de juny de 2022

  • El director general de Comerç confirma, en el marc del 29è Congrés de Fires de Catalunya, que “properament” s’obrirà una convocatòria de subvencions per “reforçar la recuperació de l’activitat firal i la seva presencialitat”.
  • El 2022 registra fins ara un creixement de més del 19% en el nombre de fires celebrades al país respecte a l’any anterior.

El director general de Comerç, Jordi Torrades i Aladrén, ha avançat avui que enguany “destinarem 2,5 milions d’euros a la consolidació de la represa de les fires” mitjançant una línia de subvencions al sector. Aquesta convocatòria, de periodicitat anual, pretén ajudar a “confirmar ben aviat la recuperació total del sector firal” i s’emmarca en el Pla d’Acció de Comerç 2022-2025 que, en matèria de fires, té “el retorn a la presencialitat” entre els seus objectius principals.

Torrades ha fet aquestes declaracions durant el 29è Congrés de Fires de Catalunya, que se celebra a Vic (Osona). El director general també ha actualitzat el calendari firal de l’any. En aquest sentit, Torrades ha explicat que  “el nombre de les activitats firals augmenta un 19,1% en relació el 2021”. En concret, l’última actualització del Registre d’Activitats Firals recull 436 cites a celebrar-se arreu del país durant 2022, entre les quals destaquen especialment les 63 fires internacionals i estatals, que arriben a “registres de rècord” ha precisat.

El director general de Comerç ha assenyalat que la Covid ha estat la principal causa de l’aturada en el sector de les fires. Amb l’objectiu de contrarestar aquesta situació, l’any 2021 el departament d’Empresa i Treball ja va distribuir ajuts extraordinaris per valor de gairebé 1,6 milions d’euros a tots aquells organitzadors firals afectats econòmicament per les conseqüències de la Covid-19. 

Un futur que passa per ser sostenibles i innovar

El tema central del Congrés de Fires d’enguany ha estat la sostenibilitat. Torrades ha remarcat que la sostenibilitat i la innovació són les dues grans palanques de futur de les fires que també identifica i recull  el Pla d’Acció 2022-2025.

En aquest sentit, la situació derivada de la pandèmia ha accelerat els canvis, sobretot en matèria de transformació digital, però ha animat el sector a diferenciar-se i excel·lir: “No serveix només fer servir les xarxes socials per ser-hi, ni tampoc introduir eines digitals o mesures sostenibles perquè siguin moda. El que és rellevant és posar en valor les singularitats, les experiències i, en definitiva, el relat de l’activitat firal organitzada”, ha conclòs el director general de Comerç.

Generalitat de Catalunya

Els nostres socis

Electricidad Sanjuan Romero
2Pols Travel Agency
Hotel Catalonia Albeniz
Naranjito
Hangar 05 Producciones Artísticas
Xarcuteries Bosch
Finques Martell
Carregant...
x
X