Eix Clot

Eix Clot

Turisme de Barcelona llança una campanya solidària per Sant Jordi per recaptar fons per la lluita contra la Covid’19

20 d'abril de 2020

Per cada #RosasolidariaStJordi2020 enviada a una persona estimada es fa una aportació d’1€ a l’Hospital Clínic de Barcelona.

Turisme de Barcelona llança una campanya de promoció  solidària per Sant Jordi per recaptar fons per a la recerca de la COVID-19 i ho fa convidant als usuaris de les xarxes socials a descarregar-se una rosa solidària per 1€ i enviar-la després a una persona estimada. Amb la quantitat recollida de les roses que s’hagin comprat, Turisme de Barcelona farà una donació a l’Hospital Clínic per la investigació  del Covid19.

Turisme de Barcelona serà el primer donant amb la quantitat equivalent al cost de les roses que, com cada any, obsequia a totes les persones treballadores del Consorci.

Els usuaris també podran descarregar-se gratuïtament un passa-pàgina en format llibret amb les Rutes Literàries de Barcelona en una acció de promoció de la literatura i els escriptors catalans.

La campanya es promocionarà a les capçaleres de VisitBarcelona, Tickets i a totes les xarxes socials de Turisme de Barcelona que sumen més de 475 mil seguidors.

El disseny de la rosa és de Cinta Arribas, que ha fet la rosa solidària i un cartell. Al portal web VisitBarcelona i a la pàgina Tickets es trobarà la fitxa de la Rosa Solidària des d’on l’usuari podrà adquirir aquest “regal ” per enviar-li a qui vulgui. En el moment de la compra (d’1€) podrà escollir a qui se la envia i el missatge que vol adreçar. Una vegada hagi adquirit la rosa, el programa enviarà dos missatges: Un al comprador amb el comprovant indicant l’import i l’agraïment per la seva aportació a favor de la recerca i un altre al destinatari comunicant-li que li espera un regal en un enllaç a la landing page de la rosa, on també es trobarà el llibret per si se’l vol descarregar o enviar-li a la persona que li ha enviat la rosa.

Turisme de Barcelona promociona Sant Jordi per segon any consecutiu amb aquesta acció que té el doble objectiu d’explicar la tradició de la diada i promoure el talent de joves il·lustradors  que viuen a fora i que mitjançant la seva obra interpreten aquesta diada i la seva significació. La campanya va començar l’any passat amb voluntat de tenir continuïtat en edicions següents per enfortir la cultura i la identitat de les festes i tradicions de la destinació a través de la mirada d’il·lustradors d’arreu del món.

Amb l’obra dels il·lustradors seleccionats es fan punts de llibre i cartells col·leccionables–obra gràfica original- que es distribuiran el 23 de juliol, dia de celebració del Sant Jordi d’aquest any, des de les Oficines de Informació de Turisme de Barcelona, i que serveixen d’imatge durant tot l’any per explicar el Dia del Llibre i la vinculació de la ciutat amb la literatura i els escriptors. Amb tot aquest material es fa una campanya viral adreçada a públic final i diverses accions de promoció entre els prescriptors.

Turisme de Barcelona impulsa així una de les línies estratègiques de  promoció  i enfortiment de la Cultura a través d’una festivitat cultural i de gran projecció de les lletres catalanes al món.

Sant Jordi amb Casa Batlló

En un any en què el 23 d’abril no hi haurà parades de roses ni signatures de llibres als carrers, Turisme de Barcelona també ha volgut participar de la crida que ha fet Casa Batlló per promoure  la decoració de balcons i finestres amb roses creades pels propis ciutadans.

La campanya respon al missatge llançat per la UNESCO, que va declarar el 23 d’abril Dia Mundial del Llibre, perquè els indrets Patrimoni Mundial donin visibilitat a les seves accions amb l’objectiu de reduir els efectes negatius del confinament global.  Per aquest motiu, es convida a la lectura i commemorar així una de les tradicions més arrelades a la cultura catalana que aquest any ha desplaçat la seva celebració al 23 de juliol.

Marian Muro, directora Turisme de Barcelona, es felicita de les iniciatives al voltant de Sant Jordi per continuar projectant la identitat i les festes tradicionals de Catalunya i subratlla la importància que tenen accions com aquestes en un any en què Sant Jordi no es podrà celebrar el 23 d’abril. “Aquests dies hem vist com la cultura ha pres el protagonisme del nostre confinament. La cultura i les tradicions son molt importants a l’hora de projectar el caràcter, la personalitat i la singularitat d’un indret. Cal reforçar-la perquè precisament aquesta identitat i personalitat pròpia és el que ens permet poder diferenciar-nos unes destinacions d’unes altres i crear atractivitat”.

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

Escola Taller Novart
Hangar 05 Producciones Artísticas
Chisholm School
Mercat del Clot
Melosa
Armand Òptics
Romeo Abogados
Carregant...
x
X