Eix Clot

Eix Clot

Casa Budesca

Casa Budesca
Informació

Adreça
Carrer del Clot, 92
08018 Barcelona

Un dels mosaics més vistosos i peculiars del Clot és, sens dubte, el que corona l'habitatge del carrer del Clot, 92 i en el que es pot veure a unes granotes sota la pluja cobertes per un paraigua vermell. I és que aquest edifici va ser la seu d'una de les fàbriques de paraigües més populars de Barcelona, Casa Budesca.

Sembla que amb anterioritat a la seva construcció, 1920, en aquest espai ja havia existit una paraigüeria, encara que la fama de l'indret com a fàbrica de paraigües se la va donar Casa Budesca, que establí en aquest edifici, el taller i magatzem de la seva fàbrica i, també, l'habitatge familiar dels seus propietaris al segon pis.

La implicació de Casa Budesca a la vida del veïnat sembla que era molt estreta i es té constància, per exemple, del patrocini dels Jocs Florals de Sant Martí per part d’aquesta empresa.

Durant els anys quaranta del segle passat, Casa Budesca va ampliar la seva oferta i es convertí en una espècie de petits magatzems on es podia comprar tot l'imprescindible per moblar la llar. Després d'aquesta etapa, l'edifici es va convertir en una oficina bancària i més recentment en un basar xinès.

Malgrat tot, el mosaic de les granotes realitzat amb tessel·les de ceràmica esmaltada de forma quadrangular es manté i esdevé un acolorit record del passat, molt més glamurós, d'aquest edifici del Clot.

Els nostres socis

Wings Barcelona
Naranjito
INMOAS-SER
Autòctons
Mercadona
Món Estetic
Hangar 05 Producciones Artísticas
Carregant...
x
X