Eix Clot

Eix Clot

Casa Budesca

Casa Budesca
Informació

Adreça
Carrer del Clot, 92
08018 Barcelona

Un dels mosaics més vistosos i peculiars del Clot és, sens dubte, el que corona l'habitatge del carrer del Clot, 92 i en el que es pot veure a unes granotes sota la pluja cobertes per un paraigua vermell. I és que aquest edifici va ser la seu d'una de les fàbriques de paraigües més populars de Barcelona, Casa Budesca.

Sembla que amb anterioritat a la seva construcció, 1920, en aquest espai ja havia existit una paraigüeria, encara que la fama de l'indret com a fàbrica de paraigües se la va donar Casa Budesca, que establí en aquest edifici, el taller i magatzem de la seva fàbrica i, també, l'habitatge familiar dels seus propietaris al segon pis.

La implicació de Casa Budesca a la vida del veïnat sembla que era molt estreta i es té constància, per exemple, del patrocini dels Jocs Florals de Sant Martí per part d’aquesta empresa.

Durant els anys quaranta del segle passat, Casa Budesca va ampliar la seva oferta i es convertí en una espècie de petits magatzems on es podia comprar tot l'imprescindible per moblar la llar. Després d'aquesta etapa, l'edifici es va convertir en una oficina bancària i més recentment en un basar xinès.

Malgrat tot, el mosaic de les granotes realitzat amb tessel·les de ceràmica esmaltada de forma quadrangular es manté i esdevé un acolorit record del passat, molt més glamurós, d'aquest edifici del Clot.

Els nostres socis

Kiley Joiers
Espai Feilen Meishûkan
Floristería Jovi
Forn Elias
Bambino
Pastisseria La Palma
Dommia
Carregant...
x
X