Eix Clot

Eix Clot

Font de l’Oca

Font de l’Oca
Informació

Adreça
Carrer dels Enamorats, 149
08026 Barcelona

En l'encreuament del carrer Rogent, València i Enamorats hi ha una de les placetes del Clot més apreciades pels veïns, on trobem la Font de l'Oca, un parc infantil i alguns bancs on asseure's i observar com va i ve la gent que passeja pel voltant.

La font de bronze i estil noucentista, està col·locada sobre una base de pedra i maons, i és obra del mestre Frederic Marès qui la va dissenyar l'any 1925 com a part del catàleg de peces que l'Ajuntament de Barcelona va encarregar a diferents artistes per dotar de major personalitat i protagonismes a diferents espais del barri de l'Eixample.

La idea inicial va ser instal·lar la Font de l'Oca a la Diagonal encara que amb posterioritat, l'escultura va passar per la plaça Comes a Les Corts (1951-1958) fins arribar al Clot-Camp de l'Arpa, on sembla haver trobat la seva ubicació definitiva. Tant és així que el juliol de 2021, el Ple del Districte va aprovar atorgar el nom de "Plaça de l'Oca" a l'espai que ocupa, ja que malgrat que en el barri tothom coneix així a aquesta petita zona enjardinada, no estava reconegut tal nom en el nomenclàtor de la ciutat.

Com la Font del Gall, situada en l'avinguda Roma, també dissenyada per Frederic Marès, la Font de l'Oca està inspirada en la naturalesa i en la vida de pagès catalana, i destaca tant pel seu realisme com pels seus detalls.

Apuntar, a més, que l'estima dels veïns per aquesta font és tan alt que no és difícil trobar-la costumitzada amb motiu de diferents circumstàncies, fent-la així partícip de les celebracions, neguits i esperances del veïnat.

Els nostres socis

Electrodomèstics Peinado
INMOAS-SER
Mercadona
Armand Òptics
VegaDortaDental
Beauty Secrets
Loteria Cap i Cua
Carregant...
x
X